bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Anna Lichtendahl wint als eerste vrouw het Dirk Kooistra toernooi.

Anna Lichtendahl wint als eerste vrouw het Dirk Kooistra toernooi.

Anna won het sterk bezette Dirk Kooistra toernooi waaraan acht van de tien besten van de Interne Competitie deelnamen.

Anna Lichtendahl wint als eerste vrouw het Dirk Kooistra toernooi.

Anna ontvangt uit handen van Ben van Leeuwen de Dirk Kooistra wisseltrofee.

Anna Lichtendahl wint als eerste vrouw het Dirk Kooistra toernooi.

Het totaal aantal deelnemers was ronduit teleurstellend er hadden zich 14 leden opgegeven en er werd van start gegaan met slechts 12 personen. Nog nooit eerder werd de finale gespeeld door twee vrouwen dus het was ook in dat opzicht een bijzonder kampioenschap. In de finale moest Anna het opnemen tegen de hoogst geklasseerde vrouw Annemarie Rietman

Bij aanvang van de finale was duidelijk dat de spanning aanwezig was bij Annemarie en Anna en ook het publiek ging er eens goed voor zitten. Annemarie nam gelijk de leiding 1-0 Anna had het antwoord gelijk klaar 1-1 en pakte gelijk de leiding1-4 hierna 1-6 dan komt Annemarie terug tot 3-6 maar dan begint Anna op toeren te komen en loopt uit 3-8, 3-9, dan een drie punter en het staat maar liefst 3-12 en de partij is bijna gespeeld. Het word nog wel 4-12 maar Anna pakt het laatste punt 4-13 en is de eerste vrouwelijke kampioen van het Dirk Kooistra toernooi. Het is niet zeker natuurlijk maar de week vakantie van Anna bij haar vrienden Folly en Hilja Berends in Zuid- Frankrijk kan nog wel eens een steentje hebben bijgedragen aan dit geweldige resultaat.

 

In de voorrondes waren er twee spelers met alle 3 gewonnen partijen Gerrit Hiemstra had 3 winst saldo + 22 en Klaas de Jong had 3 winst + 11, Hierna verloor Gerrit met 12-13 van Roelof v d Ploeg die op zijn beurt met 13-11van de kampioen Anna Lichtendahl met 13-11 verloor. Klaas de Jong wist het niet te klaren tegen Reitze v.d. Veen 10-13 en hierna had Reitze het moeilijk tegen Annemarie Rietman die met13-6 won en de finale bereikte. Anna won in de A-poule de eerste partij tegen Goos de Graaf 13-6 en Annemarie versloeg Duco Broersma met 13-8.

De verliezerronde werd door Hein Vogelaar gewonnen, 1 winst saldo + 6, 2e Jan (Por)v.d. Heide 1 winst saldo -1 en 3e Ben v Leeuwen 1 winst saldo -4.

 

De prijzen werden uitgereikt door Ben v. Leeuwen. Ondanks de lage opkomst werd er een goed toernooi gespeeld met verrassende uitslagen. 

Document acties