bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Claude Llamas, Gerrit Hiemstra en Frans- Jan Hengst winnen Stienen Man Toernooi bij Boulegoed

Claude Llamas, Gerrit Hiemstra en Frans- Jan Hengst winnen Stienen Man Toernooi bij Boulegoed

Het leek er afgelopen zaterdag niet op dat Claude Llamas zijn verjaardagscadeau zou krijgen, want het triplette met Frans Jan Hengst en Gerrit Hiemstra behaalden maar 1 overwinning in de voorrondes van de 3 partijen met een saldo van + 3.

Claude Llamas, Gerrit Hiemstra en Frans- Jan Hengst winnen Stienen Man Toernooi bij Boulegoed

Dit resultaat betekende dat ze de strijd moesten aangaan in de A- poule tegen het hoogst geplaatste triplette van de voorrondes; Huub Liesker, Sitie Minnema en Bert Klaver met 3 Winst en +19. Maar dat niveau konden de Leeuwarders van Le Biberon niet vasthouden en de mannen van Boulegoed wisten met goed spel een 13-4 overwinning te behalen. Hierna de halve finale tegen de Sneekers van La Boule au But, Bertus Westerveen, Sietse Visser en Dirk v d Haag die de Leeuwarders Sake Dijkstra, Henk Busstra met Marcel ter Slaa hadden verslagen met maar liefst 13-5. Maar de gretigheid om de finale te bereiken werd steeds groter bij Frans Jan, Gerrit en Claude en dat was te merken de Sneekers hadden geen schijn van kans en de uitslag bevestigt dat 13-2 voor de mannen van Boulegoed en dus maar afwachten wie de tegenstander zou worden in de finale. Voor een 2e finale plaats werd gestreden tussen Flip en Margrieth de Vries spelend met Riekele Land voor de Boskboulers uit Beetsterzwaag tegen het Sneeker triplette van Wouter Hoekstra, Gerrit Gerritsen met Rino Serra. Dat werd een geweldige strijd die in het voordeel van de Boskboulers werd beslist met een 13- 11 overwinning.

De finalisten zijn geen onbekenden van elkaar en zo weet men de sterke en zwakke punten van elkaar. Maar na twee mènes stonden de Harlingers met 5-0 voor. De tegenstanders uit Beetsterzwaag kwamen terug tot 5-4.  Door goed te plaatsen en te tireren en geconcentreerd spelen liepen Gerrit, Claude en Frans Jan uit via 7-4, 8-4,10-4, 11-4, 12-4 en dan het laatste punt, met nog 4 boules over naar een dikverdiende 13-4 zege. De toernooi overwinning was een feit en zo kreeg Claude dan toch zijn verjaardagscadeau.

 

De finale in de A- Complementair ging tussen twee triplettes die in de voorrondes de volle winst behaalden. 3 Winst + 18 te weten van le Biberon Sake Dijkstra, Henk Busstra met Marcel ter Slaa tegen het triplette Annemarie Rietman, Giny Wolberts met Harry Kamp met 3 Winst +11 en spelend voor Boulegoed. Het werd een van de spannendste partijen van het Stienen Man toernooi. Maar ook nu weer pakte een triplette van Boulegoed de 1e prijs. Een 13-12 overwinning voor Harry, Annemarie en Ginie.

In de B- poule was de 1e plaats voor Jur en Rick Moorlag met Jouke Albeda. De Friese Triplette kampioenen Cees Minnema, Cor v Kollenburg met Ruud Warmerdam moesten genoegen nemen met de 2e plek.

Overige teams van Boulegoed, Folly Berends met Reitze en Julia v d Veen sneuvelden in de halve finale van de A- Complementair. Klaas Tichelaar Klaas de Jong en Duco Broersma werden 3e in de B- Poule en als 4e in de B-Poule Lies Kaspers, Jetty v d Ploeg met Alie v d Veen .

 

 

A- Poule

1e Claude Llamas, Gerrit Hiemstra en Frans Jan Hengst Boulegoed Harlingen

 

2e Margrieth en Flip de Vries met Riekele Land Boskeboulers Beetsterzwaag

 

A-   Complementair

1e Annemarie Rietman, Giny Wolberts en Harry Kamp Boulegoed Harlingen

 

2e Sake Dijkstra, Marcel ter Slaa en Henk Busstra

Le Biberon Leeuwarden

 

B-    Poule

1e Jouke Albeda (Lemmer) Jur en Rick Moorlag (Mildam)

 

2e  Cor v Kollenburg, Cees Minnema en Ruud van Warmerdam Le Biberon Leeuwarden

 

 

Document acties