bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Claude Llamas wint het Dirk Kooistra toernooi

Claude Llamas wint het Dirk Kooistra toernooi

Afgelopen zondag 20 september wist Claude Llamas voor de 4e keer in de laatste 5 jaar dit toernooi op zijn naam te schrijven. Hij versloeg in de finale Jan ( Por) v d Heide in een ware thriller met 13-12.

Claude Llamas wint het Dirk Kooistra toernooi

Hij versloeg in de finale Jan (Por) vd Heide in een ware thriller met 13-12. Tijdens de wedstrijd kwamen ze beurtelings voor te staan eerst Claude naar 3-0 hierna Jan 3-4 om vervolgens om beurten de punten te pakken naar 8-8. De spanning stijgt en nog weet geen van de beide finalisten afstand te nemen. Het wordt 10-9 voor Claude, dan een 3 punter van Jan 10 -12 en de verrassing hangt in de lucht. Maar de wedstrijdervaring van Claude laat hem niet in de steek en via 12-12 pakt hij de partij 13-12 en de fel begeerde titel. Samen met Claude wist Goos de Graaf alle 3 partijen tijdens de voorrondes te winnen. Bij de laatste 8 versloeg Claude , Duco Broersma met 13-3, Harry Kamp tegen Klaas de Jong 13-12, Jan v d Heide tegen Reitze v d Veen 13-9 en Goos de Graaf tegen Gerrit Hiemstra 13-11.

 

Foto's: Anna Lichtendahl.

 

Dan de halve finale. Claude tegen de Franeker Harry Kamp, een mooie partij en een fraaie 13-9 overwinning voor Llamas. Wie de tegenstander zou worden van Claude liet lang op zich wachten want Goos de Graaf en Jan v d Heide maakten het elkaar wel bijzonder moeilijk maar Jan bleek uiteindelijk over de langste adem te beschikken en won met 13-11.

In de verliezersronde speelden Gerda Schoot, Tiny Brugman, Ben (Eitje) v Leeuwen, Jelle Bakker, Bas Schoot en Daan Brugman. De finale in deze ronde werd gespeeld tussen Gerda Schoot en Ben v Leeuwen. Ben kwam als winnaar uit de bus met een 13-6 overwinning. Hielke de broer van Dirk Kooistra was natuurlijk weer aanwezig bij dit toernooi en reikte de Dirk Kooistra-wisselbokaal uit aan Claude LLamas met daarbij een heerlijke fles wijn. Ondanks een te lage deelname was het een perfecte dag met prachtige partijen.

Document acties