bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Cor Draaisma en Jelle Oene Panbakker winnen Nieuwjaarstoernooi

Cor Draaisma en Jelle Oene Panbakker winnen Nieuwjaarstoernooi

Er waren bijna 70 introducés en leden aanwezig op het wederom zeer geslaagde Nieuwjaarstoernooi van Boulegoed.

Cor Draaisma en Jelle Oene Panbakker winnen Nieuwjaarstoernooi

 

Na de Nieuwjaars toespraak van voorzitter Pim Vrolijk die nog even terugblikte op het goed verlopen 2010 met als hoogtepunt het 25 jarig jubileum, werd de gebruikelijke Nieuwjaarsborrel door de aanwezigen met genoegen genuttigd.

Hierna werd de teamindeling bekend gemaakt en kon begonnen worden met de 1e ronde en werd er in de keuken de heerlijke snert op de juiste temperatuur gebracht. Er werd in het begin niet alleen binnen gespeeld maar ook buiten maar door de hevige regenval bleef men tijdens de 2e en 3e partij lekker aan de bar zitten wachten om te spelen als er weer ruimte vrij kwam in de Boulodrome.

Voordat de 2e ronde begon werd de snert verorbert om op krachten te komen voor de te winnen prijzen. Ook deze keer waren de te winnen prijzen o.a. wuttels en siepels met un wust. De organisatie had voor iedereen een zak met een prijs samengesteld. Na de 2e ronde stond Jelle Oene op de 1e plek met 2 maal winst en + 17 en had hij de beste kansen het toernooi te winnen. Het lot bepaalde dat hij samen met opa Jan Por, broer Egbert Jan tegen Pa en Moeke en Sven moest aantreden. Ondanks de spanning wisten ze een 13-10 overwinning te behalen en werd Jelle Oene 1e bij de introducés.

Siep Hoekstra en Jan Baars wonnen met 13-3 van Froukje Hoekstra met Lolke Wytsma en zo pakten Siep en Jan ook hun top 5 klassering, evenals Alie vd Veen en Brent Santema met Hannes Panbakker (tja, Franekers waren dur oek) tegen Mieke Vogelaar en Tineke Schuit 13-6. En dan was er ook nog Frans Seinen die speelde zo scherp als een schip met scheermessen samen met Reitze vd Veen tegen hun echtgenotes Julia en Akkie de dames wilden geen gezeur en lieten de mannen met 13-7 winnen.

Maar dan de latere kampioen Cor Draaisma die met Carin het moest opnemen tegen zijn vrouw Juul Draaisma met Rob uit Mokum er was nog weinig bluf over bij Juul en Rob want het werd een echte FANNY 13-0 en zo was Cor de kampioen. En bij een kampioen hoort een prijsuitreiking en dan kom je terecht bij Jan Por vd Heide die een uur lang op de stoel staat en voor ieder een persoonlijk woord heeft en de dag op een prachtige manier afsluit.

Boulegoed kan weer terug zien op een geslaagd Nieuwjaarstoernooi wat ook nog eens 3 nieuwe leden opleverde en misschien volgen er nog meer.

Introducés
1e Jelle Oene Panbakker 3W + 20
2e Frans Seinen 3W + 16
3e Jan Baars 2W + 12
4e Brend Santema 2W + 10
5e Hans Teuben 2W + 7

Leden
1e Cor Draaisma 3W + 25
2e Siep Hoekstra 3W + 20
3e Alie vd Veen 3W + 19
4e Martin Kruyze 2W + 10
4e Jan Por vd Heide 2W + 10

Document acties