bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Edward Vinke en Kees Koogje winnaars Walle Geertsje toernooi

Edward Vinke en Kees Koogje winnaars Walle Geertsje toernooi

Afgelopen zondag 2 september wisten Edward Vinke en Kees Koogje, het Walle Geertsje toernooi op hun naam te schrijven en de vette hoofdprijs van 350,- euro mee naar huis te nemen.

Edward Vinke en Kees Koogje winnaars Walle Geertsje toernooi

Edward Vinke en Kees Koogje blij met hun overwinning

Edward Vinke en Kees Koogje winnaars Walle Geertsje toernooi

Edward Vinke speelt voor P.U.K uit Haarlem terwijl Kees Koogje uitkomt voor Midi Delft.

De tegenstanders in de finale waren de winnaars van vorig jaar Mark Norder uit Leeuwarden en Gerard Zijlstra uit Steenwijk. Zij werden direct op achterstand gezet 0-2. Vervolgens een ijzersterke 3 punter voor het team Zijlstra Norder. Hierna 2 punten en weer een 3 punter en zo stond er een 8-2 voorsprong op het scorebord te lezen voor Mark en Gerard. Maar Edward en Kees die in oktober meedoen aan het WK in Marseille lieten het er niet bij zitten en kwamen terug en hoe. Eerst 2 mooie punten 4-8 hierna door slecht plaatsen van de tegenstanders en zelf weer in de winst geloven, werden er 3 punten aan het totaal toegevoegd 7-8 en de spanning was weer helemaal terug. Hierna werden de punten om beurten verdeelt en de spanning was om te snijden, de stand werd 11-12 in het voordeel van Norder en Zijlstra. Hierna  plaatste Mark een prachtige biberon en ze staan op uit Koogje 3 maal schieten en 3 keer mis, een zeldzaamheid voor deze topper. Daarna Vinke aan de beurt om de but er uit te schieten, raak, maar de but blijft net voor de uitlijn liggen. Hierna een prachtig geplaatste bal en de mannen staan gelijk maar het balvoordeel voor Mark en Gerard is niet genoeg om het punt te verbeteren. Nee sterker nog de koele kikker Edward Vinke plaatst zijn laatste bal er subliem bij.

Er waren ongeveer nog 40 toeschouwers toen het toernooi  rond de klok van 22.00 uur was afgelopen. Hierna reikte voorzitter Pim Vrolijk op zijn welbekende wijze de prijzen uit. Ook werden de vrijwilligers nogmaals bedankt voor hun bijdrage aan deze prachtige dag.

 

Het beste team van Boulegoed in de voorronde was dat van voorzitter Pim Vrolijk met Folkert de Graaf, ze behaalden de volle winst over 3 partijen met een saldo van + 31 dus A- poule. Evenals Folly en Guido Berends, Ben Kisjes en Ginie Wolberts, Karst vd Heide en Gerrit Hiemstra, Reitze en Julia vd Veen, Claude Llamas en Harry Kamp die het de latere winnaars heel moeilijk maakten in de kwart finale 8-13 en de winnaars van de A-complementair Duco Broersma en Klaas de Jong. Ze versloegen in de finale het team van Gerrit Terpstra en Mitch v. Koersveld met 13-5 en dat was dik verdient. In de B-Poule kwamen 5 teams van Boulegoed terecht Cees Stam en Jan Groos, Gerda Schoot en Ben v. Leeuwen, Cor Draaisma en Annemarie Rietman, Jan vd Heide en Hein Vogelaar en Klaas Tichelaar met Roelof v.d. Ploeg. Hiervan behaalden Cees Stam en Jan Groos een verdienstelijke 2e plaats in de B-complementair. De C-poule was weggelegd voor Alie v.d. Veen en Lies Kaspers, en voor Heimen Kieft met Goos de Graaf helaas zonder prijs. De deelnemers kwamen uit o.a. Amsterdam, Delft, Hoorn, Haarlem, Groningen, Laren en Friesland.

 

A-Poule

1e       Edward Vinke - Kees Koogje

2e       Gerard Zijlstra - Mark Norder

3e       De Jong - Buis

4e       Lok van Le - Martin Bakker

 

A-Complementair

1e       Duco Broersma - Klaas de Jong

2e       G. Terpstra – Mitch v. Koersveld

3e       T. Buiter – A. Buiter

4e       H. Sluyter – H. Boekema

 

B-Poule

1e       Jan van Aalderen - Jeroen de Vrije

2e       Gerjan de Roos - Ellie Prins

3e       R. Thielsch – C. Thielsch

4e       Annemarie Rietman - Cor Draaisma

 

B-Complementair

1e      F.J. Hengst – C. Ketting

2e       Cees Stam – Jan Groos

3e       Ram Guptar – Rino Serra

4e       J. Hilverding – Chris Bos

 

C-Poule

1e       J. Kuiper/R. v.d. Hulst

 

Document acties