bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Geen voetbal, dan lekker jeu de boule

Geen voetbal, dan lekker jeu de boule

Zaterdag begon die ellende weer: de sneeuw dwarrelde langzaam naar beneden en bekleedde de foutjes in de natuur met een mooie witte laag.

Geen voetbal, dan lekker jeu de boule

Zaterdag begon die ellende weer: de sneeuw dwarrelde langzaam naar beneden en bekleedde de foutjes in de natuur met een mooie witte laag. Maar oek de lienen op ut kunstgras van de v.v.Zeerobben waren niet meer te zien. Dus ging de oefenwedstrijd zondag, tussen Harlingen tegen LSC, die daar gepland was, niet door. Enkele spelers en vaste supporters hadden toen maar besloten te gaan jeu de boulen. Meteen was er volle medewerking van de boule club en werden we als vorsten ontvangen door Louise, die de koffie klaar had. Karen werd meteen tot keukenprinses gebombardeerd en de rest van de club moesten die Harlingers toch wel wat begeleiden wat betreft de spelregels. En dat die uitleg nodig was bleek later, want ur waren goesus bij die waren ze gemeen at ut water diep is. Het werd gezellig druk in de hal en uit het niets schoten er enkele talenten naar voren. Een sun talent was Siepie v/d Ploeg, hij speulde te gare met Gerard Kokkel. En ze moesten tegen Kassie v/d Heide die verleden week nog een belangrijke prijs won tijdens een boule wedstrijd in Harlingen. Kassie werd volledig van de baan geveegd door vooral v/d Ploeg, die de ballen soms raakte of was ie an ut batseren.

 

 

 

Toen de banen op een gegeven moment vol waren, ging de mannen zelfs naar buiten onder leiding van scheids Hein Kuiken. En ondanks dat de ballen daar onder de sneeuw kletsten, was ook hier v/d Ploeg wederom de beste. Maar ook Jantje Bierma en gast speler Johan OSI lieten de gerenommeerde boulers zo nu en dan een poepie ruiken. Beste vrouwelijke bouler werd Geertje Bode, die zeer scherp boulde. Bo Hoekstra, die samen met man Frans speelde (maar dat was voor haar soms meer een last als een voordeel) werd tweede. En de jeugdige Oafa Hempenius werd een sterke derde. En wat ook leuk was: het tournooi was internationaal; een Fransman deed mee, een Italiaan en zelfs iemand uit Indonesie. Hilbrand Pollema fungeerde zo nu en dan ook als tolk. Kortom, het was gezellie en als je een keer denkt wat zullen we vandaag doen, want er is niets te beleven, bel de boule club en je hebt een leuke dag!

Bij de heren
nr. 1 - Siepie v/d Ploeg met Gerard Kokkel
nr. 2 - Jantje Bierma met Johan OSI

Bij de dames

nr. 1 - Geertje Bode met 39 punten
nr. 2 - Bo Hoekstra met 37 punten
nr. 3 - Oafa Hempenius met 35 punten

 
Document acties