bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Gerrit Hiemstra en Willard van Grootveld winnen doublette kampioenschap Boulegoed

Gerrit Hiemstra en Willard van Grootveld winnen doublette kampioenschap Boulegoed

Willard en Gerrit wisten de titel te bemachtigen door in de finale Karen Brugman en vader Daan met 13-4 te verslaan, maar anders dan de uitslag doet vermoeden was het absoluut geen walk over.

Gerrit Hiemstra en Willard van Grootveld winnen doublette kampioenschap Boulegoed

Willard en Gerrit wisten de titel te bemachtigen door in de finale Karen Brugman en vader Daan met 13-4 te verslaan, maar anders dan de uitslag doet vermoeden was het absoluut geen walk over. Er hadden zich 12 teams voor het doublette kampioenschap ingeschreven een tegenvallende deelname voor de organisatie maar de strijd en gezelligheid was er niet minder om. Na 3 partijen moest de poule-indeling worden gedaan en om in het hoofd- of troost toernooi terecht te komen waren 2 teams precies gelijk geƫindigd te weten; Willem Vlieger met Cor Draaisma en hun opponenten Jan (Por) v.d. Heide en Anna Lichtendahl. Er moest een barrage gespeeld worden over 3 beurten. Onder toeziend oog van vele boulers werd het 3-3 maar daarna pakten Anna en Jan de winst. De loting bepaalde dat ze moesten spelen tegen Claude Llamas en Zoran Djukanovic die hun favorietenrol tijdens de voorrondes helemaal waar hadden gemaakt. 3 maal winst en + 17 wat het beste resultaat was van de 12 deelnemende doublettes. Het werd een thriller want na een 11-1 voorsprong leek het een gelopen partij voor de mannen maar Jan en Anna pakten 5 punten 11-6 en het geloof was er weer, een 4 punter 11-10 hierna nog eens 3 punten en de partij was gespeeld 11-13 en de favorieten waren uitgeschakeld.Hierna speelden Anna en Jan tegen Karen en Daan om een plaats in de finale, een super spannende partij, 13-12 voor Daan en Karen die hiervoor Jan Wolff en Tiny Brugman hadden verslagen met ook alweer een 13-12. De weg om de finale te bereiken voor de winnaars Willard en Gerrit was beslist niet eenvoudig. Eerst tegen Tiny en Jan W een zwaar bevochten 13-9 daarna tegen Siep (Topline) Torenbeek en Ton Damsma 13-11. Als Siep en Ton het tactisch af en toe iets beter hadden bekeken was het voor de kampioenen slechter afgelopen. Maar het goede schieten en plaatsen hield Willard en Gerrit deze dag overeind. De loting had bepaald dat de 3e partij gespeeld moest worden tegen Cor Draaisma en Willem Vlieger die een abonnement hadden deze dag met 13-9 te verliezen dus ook deze partij werd met die cijfers verloren. De regerend kampioen Folly Berends nu spelend met Reitze v.d. Veen (want Kas v.d. Heide zat op het eiland), tegen het taaie doublette Jelle Bakker en Siep Hoekstra werd alweer deze dag 13-12 voor Folly en Reitze dus naar de halve finale. De andere halve finalist moest komen uit de teams Ben (eitje) met Goos de Graaf tegen Willard en Gerrit, die ijzersterk speelden, uitslag 13-2. Een gelijkopgaande strijd was het tussen Reitze met Folly tegen Willard en Gerrit tot halverwege de partij daarna liepen de latere winnaars puntje voor puntje uit naar een verdiende 13-7 overwinning.

 

 

Inmiddels was de B finale gewonnen door Andre Arnold met jawel hoor Willem Teuben, want oefening baart kunst wil het gezegde, tegen Cor en Willem V. Het team Ben Kistjes met Ginie Wolberts had niet een beste dag, de allereerste partij werd gewonnen en de rest was verlies. Dan de finale het was inmiddels al ruim 21.00 uur en natuurlijk kwam dat door al die partijen met 13-12, het begin was voor Gerrit en Willard na 1-0, 3-0,5-0 waarbij gezegd moet worden dat ze niet onfortuinlijk waren maar de punten tellen, 5-1. Daarna goed de concentratie bewaren weinig weggeven via 5-2, 8-2, 8-4, was ondanks goede tegenstand van Karen en Daan een mooie 13-4 overwinning een feit en een mooie beloning voor het sterke optreden de gehele dag van de winnaars.

Uitslag:
1e Gerrit Hiemstra en Willard van Grootveld
2e Daan Brugman en Karen Brugman

Troost toernooi:
1e Willem Teuben en Andre Arnold
2e Willem Vlieger en Cor Draaisma

 

 

Document acties