bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Gerrit Hiemstra winnaar Interne Competitie Boulegoed

Gerrit Hiemstra winnaar Interne Competitie Boulegoed

Het was niet gemakkelijk de laatste wedstrijddag van de interne competitie om kampioen te worden.

Gerrit Hiemstra winnaar Interne Competitie Boulegoed

Kampioen Gerrit Hiemstra neemt de Interne Competitie bokaal en "Breilepel" in ontvangst.

Gerrit Hiemstra winnaar Interne Competitie Boulegoed

Claude Llamas begon de avond met een voorsprong van 4 punten op Gerrit Hiemstra. Maar Gerrit had als maat Klaas de Jong, kampioen van het vorig jaar en Klaas speelde als een kampioen. Hij sleepte Gerrit er deze avond doorheen.
De loting had bepaald dat de nummers één en twee van de competitie, dus Gerrit met Klaas tegen Claude en Duco al in de eerste ronde tegen elkaar moesten spelen. Het werd een 13-5 overwinning voor Gerrit en Klaas. Hierdoor werd de achterstand ietsje teruggebracht maar de spanning bleef om te snijden.


 

Foto's: Anna Lichtendahl.

Beide teams haalden de finale. Claude en Duco in de B poule en Klaas en Gerrit in de A poule en nog was er niets beslist want het puntentotaal was nu precies gelijk. De finale partijen begonnen op hetzelfde tijdstip. Gerrit en Klaas moesten het opnemen tegen Ben Kisjes en Pim Vrolijk. Het werd een zwaar bevochten overwinning na een 1-5 achterstand naar 5-5 en weer een voorsprong voor Pim en Ben 5-10. Maar door sterk terug te komen pakten Klaas en Gerrit na 10-10 de winst met 13-10. Voor Gerrit betekende dit het kampioenschap want de uitslag tussen Claude en Duco tegen Klaas (Kikkert )en Henny Kroes was niet meer van belang. Het werd 13-11 voor Klaas en Henny in een prachtige wedstrijd. Naast de fel begeerde wisseltrofee werd ook een geboortelepel door Juwelier Simon Kramer beschikbaar gesteld. Deze werd uitgereikt door Jan v d Heide die de gehele Interne Competitie de kantinedienst verzorgde.

De deelname aan de Interne Competitie was heel goed er deden over 8 wedstrijddagen 40 leden aan mee. Van deze 40 leden wisten er maar liefst 11 spelers één of meerdere keren beslag te leggen op de dagprijs . Gerda Schoot eindigde als beste van de 8 deelnemende dames op een verdienstelijke 5e plaats met 39.1 punten in de eindrangschikking.

Eindstand over 8 wedstrijddagen met aftrek van het slechtste resultaat.

De top tien:
1.  Gerrit Hiemstra 53.3
2.  Claude Llamas 50.2
3.  Klaas de Jong 42.1
4.  Zoran Djukanovic 39.3
5.  Gerda Schoot 39.1
6.  Duco Broersma 37.1
7.  Goos de Graaf 34.1
8.  Harry Kamp 34
9.  Heimen Kieft 33
10.Liesbeth Kamp 32.1

Document acties