bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Gerrit Hiemstra winnaar Interne Competitie Boulegoed

Gerrit Hiemstra winnaar Interne Competitie Boulegoed

Afgelopen vrijdag waren er nog 3 kanshebbers voor het kampioenschap van de interne competitie te weten.......

Gerrit Hiemstra winnaar Interne Competitie Boulegoed

Gerrit krijgt uit handen van Annemarie de wisseltrofee uitgereikt

Gerrit Hiemstra winnaar Interne Competitie Boulegoed

Afgelopen vrijdag waren er nog 3 kanshebbers voor het kampioenschap van de Interne Competitie. Te weten Goos de Graaf, Claude Llamas en de op dat moment bovenaan staande Gerrit Hiemstra. Het kampioenschap wordt gespeeld over acht wedstrijddagen en er mag maar twee keer met dezelfde maat gespeeld worden. Bovendien wordt het slechtste resultaat van de 8 wedstrijddagen niet meegeteld voor de eindscore. Er namen 35 leden deel aan de competitie die soms één keer meespeelden of zoals de top 10 niet één of maar één wedstrijddag misten.

De loting bepaalde afgelopen vrijdag dat Claude, deze keer spelend met Reitze v. d. Veen, tegen de nummer drie van de ranglijst Goos de Graaf  met Klaas de Jong de strijd moest aanbinden. Het werd 13-7 voor Claude en Reitze en hierdoor is de uitschakeling voor Goos een feit. Dit is ook mede door de overwinning van Gerrit en Duco Broersma op Roelof v d Ploeg met Julia vd Veen 13-9. Hierna weer een gewonnen partij voor Claude en Reitze 13-5 tegen Anna Lichtendahl en Annemarie Rietman die overigens de best geklasseerde dame is. Ook wisten Gerrit en Duco tegen Ben (Eitje) v Leeuwen en Jan Groos hun partij in winst om te zetten 13-9 en de finale was bereikt met als tegenstanders Reitze en Claude. Omdat de finalisten de regenval te hevig vonden werd besloten om de finale in de Boulodrome te spelen, wel een groot risico omdat het terrein in de hal erg verschilt met dat van buiten.

 

Dan de finale. Gerrit zou bij verlies op hetzelfde aantal punten komen dan Claude dus moest Llamas winnen om kampioen te worden. Het eerste punt ging naar Claude en Reitze 1-0 daarna 1-2 en Duco en Gerrit lopen verder uit naar 1-5. De spanning loopt op het wordt 5-5 maar weer komen Duco en Gerrit op voorsprong 5-7 en bouwen het uit naar 5-9. Maar Claude en Reitze komen terug in de partij 8-9, dan wordt het 8-11 en 9-11 en volgt de laatste mêne. Claude wil het balvoordeel 4 tegen 2 wegwerken door de but buiten de lijnen te schieten en het lijkt te lukken maar het butje blijf op de uitlijn liggen. Nu moet de laatste bal geplaatst worden maar die is niet goed genoeg en met 4 boules van Duco en Gerrit kan het niet meer misgaan en zo plaatst Duco de winnende punten erbij en is voor Gerrit het kampioenschap een feit en had Duco zijn eerste dagprijs behaalt. Gerrit won 4 keer de dagprijs dat was een goede basis om dit kampioenschap te behalen.

 

De eindstand;

1      Gerrit Hiemstra  56.4

2      Claude Llamas  50.2

3      Goos de Graaf  43

4      Klaas de Jong  40.2

5      Reitze v d Veen  40.2

6      Klaas Tichelaar  37.3

7      Heimen Kieft  36

8      Annemarie Rietman  35.1

9      Roelof v d Ploeg  32

10  Duco Broersma  30.1

 

 

Bij de foto: Gerrit Hiemstra krijgt uit handen van Annemarie Rietman de wisselbeker uitgereikt.

Document acties