bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Harry Kamp wint met Mark Norder doublet toernooi bij Boulegoed

Harry Kamp wint met Mark Norder doublet toernooi bij Boulegoed

Het was een volle bak bij Boulegoed, binnen een week was het toernooi al vol en dus moesten er vele teams worden teleurgesteld om aan dit toernooi deel te nemen.

Harry Kamp wint met Mark Norder doublet toernooi bij Boulegoed

 

Het was een volle bak bij Boulegoed, binnen een week was het toernooi al vol en dus moesten er vele teams worden teleurgesteld om aan dit toernooi deel te nemen.

 

De voorrondes werd gespeeld over 3 partijen waarbij er wel krachtverschil te zien was. 3 teams behaalden er geen enkele overwinning terwijl er 4 teams waren met 3 gewonnen partijen waarvan Frans Jan Hengst en Gerrit Hiemstra  met maar liefst + 29 punten als besten uit de voorrondes kwamen. Van Boulegoed kwam het team Folly Berends met Folkert de Graaf als sterkste uit de voorrondes terwijl Harry Kamp en Gerrit Hiemstra hun teammaat bij een andere vereniging gezocht hadden en niet zonder resultaat zou blijken. Een van de grote verrassingen deze dag was dat Martin Bakker met Pijt Lautenbach van Le Biberon uit Leeuwarden de A- Poule niet haalden maar uiteindelijk wel de finale in de B-Poule op hun naam wisten te schrijven met een 13-2 overwinning op Heimen Kieft en Andre Arnold van Boulegoed .

De B- Complementair ging tussen Elly Prins van Lemsterland spelend met Klaas de Jong van Boulegoed tegen Reitze v d Veen met Jan Wolff van Boulegoed een prachtige partij uitslag 13-11 voor de mannen van Boulegoed.

De finale van de A- Complementair ging tussen de dames Dora Ketting en Gretha Hoekstra van La boule au But uit Sneek en eveneens uit Sneek komend Jan v Aalderen die met Stefan Eleveld van de But 84 uit Steenwijk speelde. Nadat de dames de halve finale hadden gewonnen met 13-0 werd nu de finale met 0-13 verloren.

 

 

 

De weg naar de finale in de A-Poule zou gaan tussen Mark Norder van Le Biberon met Harry Kamp van Boulegoed tegen (voor het eerst met elkaar gespeeld) Frans Jan Hengst van La boule au But met Gerrit Hiemstra van Boulegoed. Kamp en Norder speelden de Snekers Wouter Hoekstra met Bertus Westerveen in de halve finale helemaal zoek en de dikke 13-4 overwinning is het harde bewijs en de finale was bereikt maar tegen wie?  Werd het tegen Margrieth en Flip de Vries van de Boskeboulers uit Beetsterzwaag of moesten de degens gekruist worden met Gerrit Hiemstra en Frans Jan Hengst, het team de Vries moest het loodje leggen na een spannende pot 7-13.

De finale begon met een voorsprong van 3-0 voor Frans Jan en Gerrit hierna direct 3-3 Harry en Mark lopen uit puntje voor puntje naar 3-6 dan 3-8 , 3-9 de tegenstanders komen iets terug 5-9 dan 5-11 en 5-12 hierna 7-12 maar dan is het gebeurt  7-13 en winnen Mark en Harry alweer samen helemaal verdiend een toernooi.

 

Eindstand

 

A-Poule

1e Harry Kamp - Boulegoed

Mark Norder - Le Biberon   Leeuwarden

 

2e Gerrit Hiemstra – Boulegoed

Frans Jan Hengst – La boule au But   Sneek

 

A-Complementair

1e Stefan Eleveld – de But 84  Steenwijk

Jan v Aalderen – La boule au But  Sneek

 

2e Dora Ketting – La boule au But    Sneek

Gretha Hoekstra – La boule au But    Sneek

 

B-Poule

1e Pijt Lautenbach – Le Biberon    Leeuwarden

Martin Bakker – Le Biberon   Leeuwarden

 

2e Heimen Kieft – Boulegoed

Andre Arnold – Boulegoed

 

B- Complementair

1e Jan Wolff – Boulegoed

Reitze v d Veen – Boulegoed

 

2e Klaas de Jong – Boulegoed

Elly Prins - Lemsterland

Document acties