bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Klaas de Jong met Duco Broersma kampioen doubletten bij Boulegoed

Klaas de Jong met Duco Broersma kampioen doubletten bij Boulegoed

Klaas de Jong en Duco Broersma speelden afgelopen zaterdag een zeer solide toernooi waarvoor zich maar liefst 18 teams hadden ingeschreven.

Klaas de Jong met Duco Broersma kampioen doubletten bij Boulegoed

De Jong en Broersma begonnen de voorrondes met 3 overwinningen tegen Klaas Tichelaar met Goos de Graaf 13-4 daarna tegen Heimen Kieft met Andre Arnold 13-10 en met dezelfde uitslag werden Froukje en Siep Hoekstra verslagen.

 

Naast Klaas en Duco waren er nog 3 teams met de volle winst van de 3 voorgelote partijen te weten; Guido Berends met sien pa Folly, Harry Kamp spelend met Julia vd Veen nou en dan kan haar man Reitse vd Veen niet achterblijven die weer met Jan Wolff speelde. Dat er klasse verschil is mag duidelijk zijn er waren 2 teams die geen enkele partij wisten te winnen deze dag maar het plezier was duidelijk wel aanwezig.

 

De weg naar de finale begon overdonderend voor Duco en Klaas een klinkende 13-0 overwinning op Cor Draaisma met Willem Vlieger. Hierna moesten ze aantreden tegen voorzitter Pim Vrolijk samen met Folkert de Graaf het werd een zwaar bevochten 13-10 overwinning en de finale was gehaald. Berends en Berends speelde de 1e partij van de poule indeling tegen Claude Llamas en Gerrit Hiemstra 13-10 voor het B-B team die het hierna moesten opnemen tegen Frans Tot spelend met de meest gevreesde speler deze dag Mark Norder. Maar door het voortreffelijke plaatsen van Guido en de goed op schot zijnde Folly werden Frans en Mark na een spannende partij met 13-9 verslagen.

 

De finale in de B- poule werd gespeeld tussen Klaas Tichelaar met Goos de Graaf tegen Andre Arnold en Heimen Kieft, de ruime 13-4 overwinning had misschien te maken met het feit dat de winnaars in de ½ finale een vrijgelote partij hadden maar was wel verdient.

 

Dan de partij om de titel. Klaas en Duco beginnen met 1-0 hierna 1-1 dan een 3 punten en het duo Berends staat met 1-4 achter, toch komen ze terug 2-4 maar hun tegenstanders zijn gebrand op de titel en lopen uit naar een 9-2 voorsprong en het wordt weer een wedstrijd via 5-9 naar 8-9 hierna wordt na een schot van Klaas de but verplaatst en kan Duco de nodige boules erbij leggen om de benodigde 13 punten en daardoor het dikverdiende kampioenschap te behalen.

 

Doublette kampioen Boulegoed

1e Duco Broersma – Klaas de Jong

2e Folly Berends –Guido Berends

 

B – Poule

1e Klaas Tichelaar – Goos de Graaf

2e Andre Arnold – Heimen Kieft


Klik hier voor de foto's.

 

Document acties