bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Klaas Tichelaar en Klaas de Jong winnen Jetting Boulodrome toernooi

Klaas Tichelaar en Klaas de Jong winnen Jetting Boulodrome toernooi

Afgelopen zaterdag wisten Klaas de Jong en Klaas Tichelaar van Boulegoed het Jetting Boulodrome toernooi op hun naam te schrijven.

Klaas Tichelaar en Klaas de Jong winnen Jetting Boulodrome toernooi

Hun eerste partij van het toernooi werd verloren van het sterke doublette Minnema en v Kollenburg uit Leeuwarden 7-13 , daarna kwamen de Klazen pas goed op gang en na een 13-0 en 13-4 kwamen ze in de A poule en daar was de revanche op Minnema en v Kollenburg, het werd maar liefst 13-2 voor Klaas en Klaas. Hierna de halve finale tegen het echtpaar Schroor uit Beetsterzwaag met 3 winst en + 15 in de poule dus op papier alweer een hele kluif, maar de Jong en Tichelaar waren niet te stoppen, uitslag 13-2 en de finale was bereikt. De kans zat erin dat de finale een Harlinger onderonsje zou worden maar Willard van Grootveld en Gerrit Hiemstra wisten niet te winnen van de Vries/de Vries uit Drachten wat hun overigens in de voorrondes wel lukte.

In de finale kwamen Tichelaar en de Jong met 10-2 voor te staan echter opgeven komt niet in het woordenboek van de Vries voor en ze vochten terug tot 10 punten maar verder lieten de winnaars het niet komen en een verdiende overwinning was een feit.

 

Foto's: Anna Lichtendahl


In de A complementair behaalden Heimen Kieft met Zoran Djukanovic de finale door Harry Kamp en Folkert de Graaf, allen van Boulegoed, te verslaan met een dikke 13-3. De andere finalist moest komen uit de doublettes van de Leeuwarders Minnema en van Kollenburg tegen het de laatste tijd sterk opererende Boulegoed-team van Ben Kisjes en Ginie Wolberts. In een spannende confrontatie wisten de Harlingers met 13-7 de finale te bereiken. Ben en Ginie waren niet te stoppen en met een 13-4 overwinning tegen Zoran en Heimen bleef er alweer een 1e prijs in Harlingen.

In de B poule zaten 4 doublettes 1 uit Leeuwarden van Le Biberon en de andere 3 van Boulegoed, hier werd een halve competitie gespeeld. Jelle Bakker met Andre Arnold wisten als overwinnaars uit de bus te komen met 2 winstpartijen evenals vader en zoon Vogelaar maar het onderlinge resultaat telt. Cor en Juul Draaisma behaalden net als buurman en buurman (Willem Vlieger en Reitse van der Veen) 1 winstpartij. Ondanks een tegenvallend aantal teams kan Boulegoed terugzien op een geslaagd Jetting Boulodrome toernooi.

Het volgende toernooi zal op zondag 29 november plaatsvinden, het á La Mêlée Sinterklaas toernooi voor leden, met als prijzen suikergoed en marsepein.

Document acties