bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Liesbeth Kamp wint goed bezet Nieuwjaarstoernooi Boulegoed

Liesbeth Kamp wint goed bezet Nieuwjaarstoernooi Boulegoed

Er waren 46 leden die streden om de eerste prijs van het Nieuwjaarstoernooi, maar er kan er maar een de beste zijn en dat werd Liesbeth Kamp.

Liesbeth Kamp wint goed bezet Nieuwjaarstoernooi Boulegoed

Even over 12.00 uur begon voorzitter Pim Vrolijk aan zijn Nieuwjaarsrede hij heette iedereen welkom en wenste allen een goed en gezond 2013. Hij besprak het afgelopen jaar en ziet het nieuwe jaar positief tegemoet. De Nieuwjaarsborrel ging er hierna als vanouds weer lekker in.

 

Er waren 46 leden die streden om de eerste prijs van het Nieuwjaarstoernooi, maar er kan er maar een de beste zijn en dat werd Liesbeth Kamp.

 

Er werden 3 partijen gespeeld met iedere keer een andere maat Liesbeth speelde de 1e ronde met Aad de zwager van voorzitter Pim Vrolijk die dezelfde Haagse bluf tentoon spreidde. Daarom was de 13-6 overwinning tegen Alie v.d. Veen (stond 3 keer op de deelnemerslijst) met Hein Vogelaar geen verrassing. Na de overheerlijke eigengemaakte snert van Anna en roggebrood met spek kon met de 2e ronde worden begonnen. Omdat er veel deelnemers waren werd er ook buiten gespeeld. Liesbeth was nu gekoppeld aan Hein Vogelaar en zij moesten het opnemen tegen hun partners Mieke Vogelaar en Harry Kamp. De uitslag viel voor Liesbeth nog hoger uit dan de 1e partij het werd 13-4 en helemaal op koers voor de titel. Maar er waren meer kandidaten voor de 1e plaats, maar liefst acht deelnemers maakten hier nog aanspraak op en hoe is de loting dan? Liesbeth speelt met Jan Wolff ook 2 winst + 8 tegen Ben (eitje) ook twee winst en met het beste saldo + 21 en Willem Teuben 2 winst saldo +12 het werd een spannende partij maar Jan en Liesbeth hadden de langste adem, 13-9 was een feit en Liesbeth is de kampioen .

 

Maar zoals gebruikelijk bij het Nieuwjaars toernooi is er een prijs voor iedereen. Degene met het slechtste resultaat mag als eerste een prijs pakken. Dit jaar viel de twijfelachtige beurt toe aan Cor Draaisma hij had wel aangekondigd voor de poedelprijs te gaan maar 0 winst en -26 dat gaat te ver, hij was in gezelschap van Alie v d Veen 0 winst -25 en Gerda Schoot 0 winst en -23.

 

Van de introducés waren er vier met twee maal winst, dit was Hilja Berends gevolgd door haar seun Sjors. Hiltsje had een saldo van + 9 en stond een puntje meer in de plus dan Sjors hierbij hoorde ook de Scheveningse Aad + 7 en Hans Molenaar uit Leeuwarden +4, de introducé van Ben Kisjes.

Bij het uitrekenen van de eindstand had de wedstrijdtafel Klaas(Kikkert) vergeten ze dachten dat hij al met de winterslaap was begonnen maar niks was minder waar want door een dikke 13-3 overwinning met sien maten Karst v.d. Heide en Eddy Sjollema behaalde hij een mooie gedeelde 4e plaats. Dan moeten al de prijzen uitgereikt worden en dat is de taak van Jan (POR) v.d. Heide met voor iedereen, ja dat zijn 45 personen een mooi woordje en zo kwam er om ongeveer 18.00 uur een einde aan weer een geweldige bouledag. Natuurlijk waren er nog een aantal leden die nog even bleven nababbelen en borrelen.

 

Winnaars:

1e Liesbeth Kamp         3 winst + 19

2e Folkert de Graaf       3 winst +18

3e Jan Wolff                 2 winst +12

4e Klaas Tichelaar         2 winst + 17

    Ben v Leeuwen         2 winst + 17

 

Introduces:

1e Hilja Berends             2 winst + 9

2e Sjors Berends           2 winst + 8

3e Aad (??????)             2 winst + 7

4e Hans Molenar            2 winst + 4

 

Poedelprijzen:

Cor Draaisma                 0 winst -26

Alie v d Veen                  0 winst -25

Gerda Schoot                 0 winst -23

 

Document acties