bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Loc van Lee en Martin Bakker winnaars Walle Geertsje toernooi

Loc van Lee en Martin Bakker winnaars Walle Geertsje toernooi

10 September 2009

Loc van Lee en Martin Bakker winnaars Walle Geertsje toernooi

Vorig jaar moesten Loc en Martin nog het onderspit delven tegen Harry Calvetti en Christian Saurel nu pakten deze tegenstanders de winst met 13- 6 en natuurlijk de 350 euro.

 

Het zag er zaterdagmorgen niet naar uit dat het ook nog heet zou worden maar het werd een schitterende dag met volop zon, prachtige partijen en een catering die weer klonk als een klok. De winnaars van Le Biberon uit Leeuwarden kwamen met 3 winst + 29 uit de voorrondes ze versloegen om de finale te bereiken, de teams Moorlag-Land, Klaas Tichelaar en Anna Lichtendahl (dit team eindigde het hoogst van Boulegoed), vader en zoon Vogelaar, en in de halve finale werd het duo Vrielink-v Kuick verslagen. Calvetti en Saurel haalden 3 winst + 27 maar in de A poule was het een moeilijke weg om de finale te bereiken, eerst nog twee gemakkelijke partijen 13-5 en 13-0, daarna tegen het Nederlandse topteam Bosch 13-11 winst en daarna de halve finale tegen de Holland-Belgie mix Jack Schillemans met drievoudig Walle Geertsje kampioen Didier Fiffi. Deze partij was van een hoog niveau en zou een finale kunnen zijn. De finale begon om ongeveer half 8 en het scorebord voor het naderende Nederlands Kampioenschap op 26 september kon mooi uitgetest worden. Het scorebord is ontworpen en gemaakt door Kaatskoning en roestvrijstaal kunstenaar Eddy Sjollema. De eerste maine was voor Calvetti 2-0 daarna twee maal 2 punten voor Bakker 2-4 , 1punt Calvetti 3-4 hierna nemen Bakker en Loc van Lee afstand 3-6 en de zware partijen van Christian en Henry beginnen voelbaar te worden. Hierna 4-6 maar de Leeuwarders houden de partij in eigen hand en weer 2 punten 4-8 de spanning blijft 6-8 en verder lieten de winnaars het niet komen want van 6-8 naar 6-10 naar 6-13 werden ze verdient winnaar van een mooi Walle Geertsje toernooi.

Walle geertsje 2009 192

 

Van Boulegoed haalden 5 doublettes de A poule Willard v Grootveld / Claude Llamas 3 winst + 27,Heimen Kieft / Zoran Djokanovic 3 winst + 17, Reitze v.d. Veen / Jan Wolff 2 winst + 13, Anna Lichtendahl / Klaas Tichelaar 2 winst +10 en Ginie Wolberts met Ben Kisjes 2 winst + 2. De overige doublettes van Boulegoed eindigden in de B poule dit zijn Kamp/ Kamp, de Jong /Broersma, Vrolijk/ de Graaf, Berends met sien zwager Abbes, van Gils/ Bakker, Schoot/ van Leeuwen, Hiemstra/ Dijkstra en v.d. Heide/ Vlieger. Van Boulegoed behaalden alleen Heimen Kieft en Zoran Djukanovic een prijs ze werden voortreffelijk 1e in de A complementair door Boswijk en Wiersma van La Boule au But uit Sneek te verslaan met 13 -10.

Document acties