bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Maret Jansen, Johan Jansen en Marcel te Slaa winnen Open Fries triplette toernooi

Maret Jansen, Johan Jansen en Marcel te Slaa winnen Open Fries triplette toernooi

Van de 17 triplettes die afgelopen zaterdag om het Open Fries triplette kampioenschap streden was het een verrassende maar een dik verdiende toernooizege voor Maret en Johan Jansen met Marcel te Slaa van Le Biberon uit Leeuwarden.

Maret Jansen, Johan Jansen en Marcel te Slaa winnen Open Fries triplette toernooi

In de finale wisten ze de favorieten Martin Bakker, Martines Heidinga en Ruud Warmerdam ook uitkomend voor Le Biberon met zeer degelijk spel en vertrouwen in eigen kunnen te verslaan.
Het was een prachtig toernooi ondanks een tegenvallende deelname. De sfeer deed sommige deelnemers zelfs aan het Walle Geertsje toernooi denken, want ook nu kwamen de deelnemers uit o.a. Groningen, Hoorn, Amsterdam, Lemmer, Sneek, Leeuwarden en natuurlijk uit Harlingen van Boulegoed. Geen enkel team van Boulegoed wist zich te kwalificeren voor de A- poule en zo werd het in de B- poule een strijd van broedermoord.

 

De reden dat de Harlingers beneden pijl presteerden is hoogstwaarschijnlijk dat er te lang in de boulodrome is gespeeld en dat men aan het buitenterrein moest wennen. Het team Claude Llamas, Karen Brugman en Willard van Grootveld verloren de finale in de B- poule van Paul Meyer, Max de Ruiter en Marcel Jong a Pin spelend voor Pres le But uit Groningen. De finale in de B complementair was een Harlinger onderonsje en wel tussen de teams van Guido Berends, Harry Kamp en Andre Arnold tegen het damestrio Tiny Brugman, Ginie Wolberts en Anna Lichtendahl. Het was een finale waarbij elke gegooide boule met gejuich werd begeleid het was een schitterende en sfeervolle partij die uiteindelijk door de dames werd gewonnen en zo kwam er een einde aan een dag met volop zon en veel bouleplezier.


1e A poule:
Maret Jansen, Johan Jansen en Marcel te Slaa
2e A poule: Martin Bakker, Martines Heidinga en Ruud Warmerdam


1e A complementair:
Hans Timmermans, Yves Rouchel en Mark Norder
2e A. Complementair: Max Tophoven, Jan Cornelissen en Wil Cornelissen


1e B poule:
Paul Meijer, Max de Ruijter en Marcel Jong a Pin
2e B poule: Claude Llamas, Karen Brugman en Willard van Grootveld


1e B. complementair:
Ginie Wolberts, Tiny Brugman en Anna Lichtendahl
2e B complementair: Guido Berends, Harry Kamp en Andre Arnold

 

 

Document acties