bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Martijn Bos en Alex de Boer winnen Walle Geertsje Toernooi

Martijn Bos en Alex de Boer winnen Walle Geertsje Toernooi

Afgelopen zaterdag wisten Alex en Martijn het Walle Geertsje toernooi op hun naam te schrijven.

Martijn Bos en Alex de Boer winnen Walle Geertsje Toernooi

Foto: Joachim de Ruijter

Martijn Bos en Alex de Boer winnen Walle Geertsje Toernooi

Beide winnaars stonden al eerder in de finale van een Walle Geertsje toernooi maar winst zat er toen niet in. Tijdens de voorrondes eindigden ze met 3 winst en een saldo van +24 achter de grote favorieten deze dag, te weten Martin Bakker en Loc van Lee spelend voor Le Biberon uit Leeuwarden 3 winst + 30 maar de beste score was voor Edward Vinke spelend voor PUK uit Haarlem met als maat voor dit toernooi Mark Norder uit Leeuwarden.

Alex en Martijn wonnen achtereenvolgens om de finale te bereiken tegen v. Asten en de Boer (jawel de vader van Alex) van Entre Nous met 13-6. Hierna tegen Dijkstra met Hiemstra van Boulegoed 13-0 en met dezelfde uitslag van vd Heide en Vlieger. Met deze uitslagen was de finale bereikt. De tegenstanders in de finale, Wouter Hoekstra van de But 84 uit Steenwijk met Gerard Zijlstra van Hattum Petanque hadden meer energie nodig om de eindstrijd te bereiken. De voorrondes werd afgesloten op een verdienstelijke 3e plaats 3 winst +27. Hierna speelden ze tegen Broersma en de Jong van Boulegoed. De Harlingers verspeelden een 10-2 voorsprong en verloren de partij met 13-12. Dan tegen het team Martin de Maar van Pres le But uit Groningen 13-7 en hierna een zinderende partij tegen Norder en de Nederlands Kampioen precisie schieten Vinke. En weer wisten Wouter en Gerard na een 12-6 achterstand terug te komen tot een 13-12 overwinning. Dit was voor een groot deel te danken aan de geweldige manier van coachen door Gerard.

Foto's: Joachim de Ruijter Fotografie

De finale begon met 1-0 voor Martijn en Alex, daarna 1-3, 1-4 voor Gerard en Wouter, hierna via 4-4 naar 6-4 voor de Noord Hollanders van de Bouldozers uit Hoorn (Martijn Bos) en de voor Entre Nous spelende Alex de Boer uit Den Helder. Maar weer rechten Wouter en Gerard hun ruggen, een 4 punter en 8-6 voorsprong was het gevolg. Er worden weer 4 punten teruggepakt door hun opponenten 10-8 en nu laat de tactiek Gerard en Wouter in de steek of is het de klasse en het geconcentreerd spel wat de mannen van over de dijk de gehele dag ten toon spreiden. Een zeer verdiende overwinning van 13-9 na een schitterende finale betekent het einde van een bouletoernooi dat een hoog niveau gehalte haalde op dit mooie Walle Geertsje toernooi.

De teams van Boulegoed en hun resultaat:

C – Poule

1e Anna Lichtendahl- Tiny Brugman
3e Reitze v d Veen- Jan Wolff

B - Poule
1e Pim Vrolijk- Folkert d Graaf


A - Poule
3e Jan vd Heide- Willem Vlieger


Voor Jan en Willem een geweldig resultaat met 3 winst en + 13 in de voorrondes, daarna 13-2 tegen Olthof met Gorter van Pres le But uit Groningen. Daarna tegen Koster en Dijkma die Bakker en Loc van Lee versloegen en weer winst voor Willem en Jan 13-11. Hierna werd het tegen Bos en de Boer een nederlaag van 13-0 en een reglementaire 13- 7 winst voor de 3e prijs.

Verder in de C poule van Boulegoed: Karen Brugman - Violaine Jager, Ben v Leeuwen- Gerda Schoot, Daan Brugman - Alie vd Veen. In de B-Poule: Harry en Liesbeth Kamp, Heimen Kieft – Jelle Bakker, Siep Torenbeek – Ton Damsma en Folly Berends met Guido Berends. De A-Poule was voor 6 teams weggelegd: Ben Kisjes – Ginie Wolberts, Karst vd Heide – Willem Teuben. De volgende 3 teams behaalden de laatste 8 van de A- Poule, Claude Llamas – Willard van Grootveld, Duco Broersma – Klaas de Jong en Gerrit Hiemstra met John Dijkstra.

Ondanks dat er ongeveer 15 doubletten minder waren dan voorgaande jaren was het weer een geweldige dag voor Boulegoed met een goede catering, vrijwilligers in en om de kantine en een goede bemanning aan de wedstrijdtafel.

 

Document acties