bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Martin Bakker wint met Cor van Kollenburg bij Boulegoed

Martin Bakker wint met Cor van Kollenburg bij Boulegoed

Bakker en van Kollenburg behoorden tot de favorieten maar verloren in de voorrondes van Heimen Kieft en Andre Arnold van Boulegoed nipt met 13-12.

Martin Bakker wint met Cor van Kollenburg bij Boulegoed

v.l.n.r. Wouter Hoekstra, Cor van Kollenburg, Martin Bakker en Bertus Westerveen

Martin Bakker wint met Cor van Kollenburg bij Boulegoed

Bakker en van Kollenburg behoorden tot de favorieten maar verloren in de voorrondes van Heimen Kieft en Andre Arnold van Boulegoed nipt met 13-12.

Van Boulegoed haalden vijf teams de A-poule te weten Cees Stam en Jan Groos 2winst saldo + 8, Pim Vrolijk en Cor Draaisma 2 w + 8, Giny Wolberts en Folkert de Graaf 2 w + 17 en dan nog 2 teams met de volle winst Klaas Tichelaar en Duco Broersma 3 w + 19 en de besten van de laatste acht Claude Llamas met Gerrit Hiemstra 3 w en een saldo van + 25.

 

Geen van de Boulegoed teams wisten de finale in de A- poule te halen. Gerrit en Claude tegen Cor en Pim 13-4 dan Klaas en Duco tegen Jan en Cees (de bartenders van de donderdagmiddag) 3- 13 Bakker en v Kollenburg van Le Biberon uit Leeuwarden tegen Giny en Folkert 13-2 dan de kraker deze ronde Bertus Westerveen en Wouter Hoekstra van La Boule au But uit Sneek tegen het mix team Harry Kamp van Boulegoed met Mark Norder van Le Biberon. De Sneekers trokken aan het langste eind en wonnen met 13-7. Voor een plaats in de finale moest er gespeeld worden tegen Llamas en Hiemstra, dezen bakten er helemaal niks meer van, 13-0 en zo was de finale voor Wouter en Bertus een feit. De andere finalist moest komen uit de partij tussen Martin Bakker  met Cor v. Kollenburg met als tegenstanders Cees Stam en Jan Groos maar het verschil in klasse was te groot en een 13-3 overwinning voor Martin en Cor was een feit.

 

De finale tussen Sneek en Leeuwarden belooft een spannende te worden op papier maar de Leeuwarders Martin en Cor denken daar anders over ze beginnen met geweldig sterk spel. Eerst 3-0 daarna een 4 punter en de stand is al 7-0. Hierna weer 3 punten en het is al 10-0 en lijkt het een kwestie van tijd dat de 1e prijs is gewonnen. De Sneekers komen echter terug het word 10-2 hierna 3 puntjes, 10-5 en de stand wordt wat draaglijker en ook het geloof in eigen kunnen komt terug want na een 4 punter is het 10-9 en kunnen ook Wouter en Bertus er met de winst vandoor gaan. Het publiek gaat er nog maar eens voor zitten maar Martin Bakker en Cor v Kollenburg  pakken  4 punten en wordt het 13-9 en de verdiende toernooizege is binnen.

De finale van de A-complementair was ook van een goed gehalte. Die ging tussen Klaas Tichelaar en Duco Broersma tegen Harry Kamp en Mark Norder. Het ging puntje voor puntje eerst 1-0 voor Klaas en Duco hierna achtereenvolgens 1-1, 2-1, 2-3, 2-4, 3-4 en dan komen Mark en Harry op stoom 3-8 dan weer 4 punten 3-12 en het laatste punt 3-13 betekend het einde van alweer een mooie finale deze dag.

 

 

 

 

A-   Poule.

1e Martin Bakker/ Cor v Kollenburg  van Le Biberon Leeuwarden

2e Bertus Westerveen/ Wouter Hoekstra van La Boule au But Sneek

 

A-Complementair

1e Mark Norder van Le Biberon Leeuwarden/ Harry Kamp van Boulegoed

2e Klaas Tichelaar/ Duco Broersma van Boulegoed

 

B-Poule

1e Flip en Margrieth de Vries van de Boskeboulers uit Beetsterzwaag

2e Elly Prins van Lemsterland uit Lemmer met Jan v Aalderen van La Boule au But uit Sneek

 

B-   Complementair

1e Herman Koster/ Macha Gerritsen van de But 84 uit Steenwijk

2e Reitze v d Veen/ Jan Wolff van Boulegoed

 

Document acties