bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws NK doublettes bij JBV Boulegoed meer dan voortreffelijk

NK doublettes bij JBV Boulegoed meer dan voortreffelijk

Voorafgaande aan de prijsuitreiking sprak de afgevaardigde van de NJBB dat het gehele toernooi op alle fronten meer dan voortreffelijk was verlopen dankzij de inzet van JBV Boulegoed.

NK doublettes bij JBV Boulegoed meer dan voortreffelijk

Voorafgaande aan de prijsuitreiking sprak de afgevaardigde van de NJBB dat het gehele toernooi op alle fronten meer dan voortreffelijk was verlopen dankzij de inzet van JBV Boulegoed.

De verschillende kraampjes rond het speelterrein met daaromheen de reclame van de sponsoren bracht veel sfeer en gezelligheid. En natuurlijk het belangrijkste op een Nederlands Kampioenschap, het speelterrein. Door vele topspelers/sters werd met lovende woorden over dit terrein gesproken. Zo werd het als moeilijk gekwalificeerd en zeker 100% Nederlands Kampioenschap waardig. De publieke belangstelling viel deze dag enigszins tegen en ook waren er te weinig uitgenodigde hoogwaardigheidsbekleders aanwezig.

Het NK ging om 10.00 uur van start met 70 teams na eerst de scheidsrechter in het zonnetje gezet te hebben voor zijn lange staat van dienst voor de NJBB. Al direct in de eerste ronde sneuvelden er al favorieten, o.a. Martin Bakker spelend met Frank Schepers uitkomend voor Le Biberon uit Leeuwarden. De teams van Boulegoed behaalden meer dan een gemiddeld resultaat het was geweldig. Claude Llamas en Willard van Grootveld en de jonkies Klaas de Jong met Duco Broersma kwamen na verlies in de eerste ronde in het troost toernooi terecht. Klaas en Duco behaalden een zeer verdienstelijke 6e plaats terwijl Willard en Claude zich naar een 14e plek wisten toe te vechten. Beide teams hebben Boulegoed perfect vertegenwoordigd.

Dat het terrein niet gemakkelijk te bespelen is blijkt wel uit het feit dat bijvoorbeeld Hans Wortel met Bert van Dijk met maar liefst 13-0 verloren van Tabben en Hoogendoorn die vervolgens ten onder gingen tegen Mark Wildeboer en Patrick Bosch, jawel 13-1. Hierna verloren Bosch en Wildeboer van Bob de Vroom en Wietse van Keuken 9-13 die dan de finale bereikt hebben en daarna 2 uren moeten wachten want Tom van der Voort en Joey van Doorn tegen Dennis Mul met Milan Heiligers maken er een echte thriller van. Het lijkt eerst al snel beslist, 12-2 staat er op het scorebord, maar de “mannen”die naar Tunesië gaan komen terug en hoe. Eerst puntje voor puntje maar de 13e punt krijgen ze niet te pakken 12-13 verlies en ze moeten genoegen nemen met een verdienstelijke 3e prijs. Gezien de resultaten de gehele dag beloofde het een spannende finale te worden maar door het lange wachten zat het er niet meer in voor Bob de Vroom en Wietse van Keulen, het werd een afgetekende 13-4 overwinning en de Nederlandse titel doublette kampioen is voor Dennis Mul en Mark Wildeboer. Met de kransen om de nek konden deze sterke winnaars afreizen naar Tilburg.

Gezien de vele positieve reacties van deelnemers kan JBV Boulegoed terug zien op een prachtige dag waar veel werk voor verricht is maar het was het allemaal waard.

Document acties