bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Sneekers brengen Harlingen naar overwinning

Sneekers brengen Harlingen naar overwinning

Zaterdag 20 oktober werd het Jaarlijkse Jetting toernooi gehouden. Dit is een in- en extern toernooi van J.B.V. Boulegoed waar maximaal 16 teams aan mee kunnen doen en wordt gehouden in de Boulodrome.

Sneekers brengen Harlingen naar overwinning

De prijswinnaars Gretha Hoekstra en Frans Jan Hengst

Sneekers brengen Harlingen naar overwinning

Na een goede start in de 1e mène behaalde het team Sake Dijkstra en Henk Bustra van Biberon te Leeuwarden 3 punten, waarna in de daarop volgende mène de partij door een doeltreffende tireer boule van Gretha Hoekstra werd gelijk getrokken tot een stand van 3-3. Door het scoren van 2 punten in de daarop volgende 2 mènes door het team Gretha Hoekstra en Frans-Jan Hengst spelend voor de club Boulegoed te Harlingen, werden ze in de volgende mène verrast door het goede plaatswerk van team Biberon, waaruit 5 punten werden behaald. Hierdoor kwam de uitslag terecht op 5-8 voor de club uit Leeuwarden. In de daarop volgende mènes werden door de beide teams hard gestreden voor de felbegeerde punten waarna het een stand bereikte van 7-9 voor team Leeuwarden. Door het verkeerd uitpakken van een tireer boule bij de Leeuwarders kon het team Harlingen schieten voor extra punten en de voorsprong pakken naar 11-9. Na een felle strijd om de laatste punten waarbij beide partijen  elkaar probeerden af te troeven, wisten de Harlingers toch de overwinning te behalen en kwam de stand uiteindelijk op 13-10.

 

 

De finale werd door Frans-Jan en Gretha bereikt door in de voorrondes 3 partijen te winnen met een saldo van + 25, Sake en Henk behaalden 2 winst en een saldo van -1. Maar ze versloegen wel de besten van de voorrondes Cees Minnema met Wouter Hoekstra 3 winst +29 in de A-poule. In de halve finale werden Harry Kamp van Boulegoed met Martin Bakker van Le biberon uit Leeuwarden, die meerdere malen Nederlands Kampioen is geweest met 13-6 verslagen door Sake Dijkstra en Henk Busstra en werden ze natuurlijk ook de favoriet voor de toernooi overwinning. Frans-Jan en Gretha moesten het in de A- poule opnemen tegen Herman Koster van De But 84 uit Steenwijk met Elly Prins uitkomend voor Lemsterland. Het Mix team verloor met 6-13 en nu werden Gretha en Frans-Jan in de halve finale de tegenstanders van Goos de Graaf met Klaas de Jong. In een spannende partij wonnen Frans Jan en Gretha verdiend met 13-8.

De A-Comlementair finale werd een hele mooie want weer waren Cees Minnema en Wouter Hoekstra de favoriet tegen Herman Koster en Elly Prins maar het mix team liet er geen gras over groeien en nam brutaal de leiding en gaf deze niet meer uit handen het werd een 13-9 overwinning

 

In de B-poule wisten Annemarie Rietman spelend met Ben (eitje) v Leeuwen van Boulegoed een prachtige 1e prijs te behalen ze versloegen eerst hun clubgenoten Guido Berends en zijn Oma Alie v d Veen met maar liefst 13-4 en in de halve finale een ander team van Boulegoed Jan Groos met Cees Stam. Nu was de uitslag 13-6 en de finale was bereikt. Max Tophoven van De Meteoor uit Amsterdam en Cor Kooy uit Scoorl werden hun opponenten. Het werd een 13-3 walk-over, Annemarie plaatste geweldig en Ben (eitje) ruimde als er een mooie boule lag van de Noord-Hollanders deze gelijk op tot aan de wedstrijdpapieren aan toe. Dus alweer een 1e prijs die bij Boulegoed bleef.

In de B-Complementair speelden Alie v d Veen en Guido Berends tegen Alie Visser spelend voor Boule Nocht uit Heerenveen met Durk Zeinstra uit Sneek van la Boule au But. De routine van Durk gaf de doorslag want met 13-12 verliezen is geen schande.

 

A-poule

1e      Frans Jan Hengst + Gretha Hoekstra

2e      Sjakie Dijkstra + Henk Busstra

 

A-complementair

1e      Herman Koster + Elly Prins

2e      Wouter Hoekstra + Cees Minnema

 

B-poule

1e      Ben van Leeuwen + Annemarie Rietman

2e      Max Tophoven + Cor Kooy

 

B-complementair

1e      Alie Visser + Durk Zeinstra

2e      Alie v.d. Veen en Guido Berends

 

Document acties