bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Wouter Hoekstra en Jan van Aalderen winnen in zinderende finale Jetting Boulodrome toernooi

Wouter Hoekstra en Jan van Aalderen winnen in zinderende finale Jetting Boulodrome toernooi

Het was een hele toer 16 doubletten bij elkaar te krijgen en dus een toernooi zonder vrijlotingen te spelen, want je komt om te spelen. Karel en Adrie Visser van Boulegoed was het laatste doublette dat zich aanmeldde en wel op vrijdagavond en daar was de wedstrijdleiding erg blij mee. Het debuut voor de Vissers begon met een 13-0 overwinning!!!

Wouter Hoekstra en Jan van Aalderen winnen in zinderende finale Jetting Boulodrome toernooi

v.l.n.r .Jan van Aalderen en Wouter Hoekstra

Wouter Hoekstra en Jan van Aalderen winnen in zinderende finale Jetting Boulodrome toernooi

De winnaars van vorig jaar Frans- Jan Hengst en Gretha Hoekstra de Harlinger Sneekers eindigden als beste na 3 voorgelote partijen met 3 winst en een saldo van + 27 boven de absolute favorieten Mark Norder en Martin Bakker van PUK uit Haarlem met 3 w en + 22.

Van Boulegoed behaalden 2 teams de A-Poule te weten Klaas Tichelaar met Klaas de Jong en het andere team Ginie Wolberts met Harry Kamp. Tichelaar en de Jong verloren van de toernooi winnaars Wouter Hoekstra en Jan van Aalderen met 13-5 en Kamp met Wolberts moesten het onderspit delven in de halve finale van de A-Complementair tegen Elly Prins en Maarten v d Meer uit Lemmer.

In de B-Poule zaten 6 doubletten van Boulegoed en van de vier te winnen prijzen werden er 3 binnengehaald, in de B-poule de 1e door Voorzitter Pim Vrolijk en ROELOF v. d. Ploeg tegen Flip de Vries uit Beetsterzwaag met Folly Berends en die had nog een lekker bruun Frans kopke, uitslag 13-9. In de B- Complementair ging het tussen Reitze v d Veen met Jan Wolff tegen Karel en Adrie Visser een geweldig spannende partij met als winnaars Jan en Reitze uitslag 13-8

 

De weg naar de finale…

Bakker en Norder naar de halve finale via een 13-6 overwinning op Elly Prins met Maarten v. d. Meer, de winst van Jan v Aalderen en Wouter Hoekstra is maar liefst 13-3 op het team Vogelaar – Christian van le Biberon uit Leeuwarden, dan de import Haarlemmers Mark en Martin tegen Sake Dijkstra en Henk Busstra van Le Biberon uit Leeuwarden anders dan de uitslag doet vermoeden is het een moeilijke 13-6 overwinning.

Wouter en Jan moeten het in de halve finale opnemen tegen Klaas de Jong en Klaas Tichelaar de Sneekers zijn niet te stuitten en het gevolg is een 13-6 overwinning.

 

De finale

De sfeer is gemoedelijk tijdens het ingooien voor de Finale partij maar dat zal snel veranderen want dan komt de wedstrijddruk erop.

Wouter en Jan beginnen erg sterk de 1e mene 3 punten voor de Sneekers door goed tireren van Wouter 3-0, volgende mene weer goed geschoten van Wouter en het staat 5-0 hierna een hoofdrol voor Jan door goed te plaatsen en ze lopen uit naar maar liefst 8-0.

En dan staan de kopkes van Bakker en Norder er niet op sien voordeligst bij. Maar ze komen terug door goed te plaatsen 8-2 en dan 3 punten 8-5 en het wordt weer een partij. Wouter lijkt een beetje gestrest te raken maar zet hem er snel weer overheen ook natuurlijk omdat Jan weer goed staat te plaatsen.

De veelvoudige Nederlandse kampioenen Mark Norder en Martin Bakker komen terug tot 8-7 en daarna is het woord weer aan van Aalderen en Hoekstra en word het 9-7. Hierna weer 1 punt en dus 10-7. Ook het wisselen van plaatsen en tireren helpt niet bij Mark en Martin en hierna nog een drie punter voor de Sneekers en de dikverdiende overwinning op het Jetting Boulodrome toernooi voor Jan van Aalderen en Wouter Hoekstra is een feit.

Maar zoals grote kampioenen betaamt werd het verlies sportief geleden.

 

A-poule

1e  Wouter Hoekstra – Jan v Aalderen

2e  Mark Norder – Martin Bakker

 

A-   Complementair

1e Gretha Hoekstra – Frans-Jan Hengst

2e Elly Prins – Maarten v d Meer

 

B-poule

1e  Pim Vrolijk – Roelof v d Ploeg

2e Flip d Vries – Folly Berends

 

B-    Complementair

1e Jan Wolff – Reitze v d Veen

2e Adrie Visser – Karel Visser

Document acties