bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Loc van Le en Gerjan de Roos winnen het Ouwe Seunen Toernooi

Loc van Le en Gerjan de Roos winnen het Ouwe Seunen Toernooi

Het Ouwe Seunen toernooi 2024 Van de vijf grote klassieke Jeu de Boules toernooien, die onze stad rijk is, startte het wedstrijdseizoen met het Ouwe Seunen toernooi. De legendarische woorden “Ouwe Seunen”, hebben als betekenis “echte Harlingers” en die waren met 7 man van de partij op zaterdag 24 februari.

Loc van Le en Gerjan de Roos winnen het Ouwe Seunen Toernooi

 

Met zo’n eerste officiële wedstrijd is het altijd de vraag, hoe staan we ervoor, kunnen we nog een balletje gooien en wat doet de concurrentie? Totaal waren er deelnemers van 14 verenigingen, een absoluut record, wat aangeeft dat onze toernooien meer naam krijgen en er meer mensen bereid zijn af te reizen naar het pittoreske Harlingen. De deelnemers kwamen uit Den Helder, Hilversum, Mildam, Leeuwarden, Alkmaar, Hoorn, Lemmer, Coevorden en Sneek en ze wilden allemaal winnen. Onze eigen club stond met 12 leden aan de start, de baan lag er strak bij, veel actieve vrijwilligers, volle tribune en de soep van de dag was kippensoep. Nu weet u alles!

Om 09:30 gaf de wedstrijdsecretaris een korte uitleg en gingen de 16 wedstrijdteams los. Zand, applaus, rollende ballen, grind, stof, knallende geluiden, juichende toeschouwers, hete soep, tellende jury, gehaktballen, etc. etc. en om 20:30 was de balans opgemaakt.

 

De finale in de A Poule ging tussen de twee Alkmaarders Gerard en Cobie Zijlstra en Loc van Le van Biberon Leeuwarden en Gerjan de Roos uitkomend voor Mildam. Een werkelijke thriller, punt voor punt, er kwam geen einde aan, hoogstaand niveau met uiteindelijke winnaar het duo Loc van Le en Gerjan de Roos.

 

De finale A complementair ging tussen de sterren van het Helderse Entre Nous (familie Loonstra) en de Friese combinatie Rik Moorlag met de invaller Joost Vis. De uitslag gaf.een vertekend beeld, maar helaas moest de familie Loonstra het onderspit delven tegen het geweld van Rik en Joost. De einduitslag was 13 – 1.

 

In de B poule kwam het Hilversumse koppel Guus en Frea Vonck uit tegen Frans-Jan Hengst en Gretha Hoekstra van Boulegoed. Dit was gelijk de langste partij van het toernooi, maar na anderhalf uur was de eindstand 13 – 11 voor het thuisteam Frans-Jan en Gretha.

 

De finale in de B complementair ging tussen de twee Ouwe Seunen, Gerrit Hiemstra en Karst van der Heide tegen de Leeuwarders Daan van Dam en Hans Smit. Het was een zinderend slot van de dag, beiden teams wisten niet van opgeven en sprokkelden de punten binnen. Uiteindelijk bij een stand van 12 – 12 gooide Daan een toverbal en ging de winst naar Le Biberon uit Leeuwarden.

 

Een grandioze start van het nieuwe Jeu de Boules seizoen, in April staat de 2e klassieker in de agenda; het Stienenman toernooi.

Joost Vis

 

 

 

 

Document acties