bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Annemarie Rietman winnares sterk bezet Dirk Kooistra toernooi

Annemarie Rietman winnares sterk bezet Dirk Kooistra toernooi

Afgelopen zondag streden 22 deelnemers om de Dirk Kooistra bokaal. Het wedstrijd systeem is tète a tète dus één tegen één. Je moet het spel met eigen inzicht en tactiek aangaan. Er waren vier spelers die alle drie voorgelote partijen wisten te winnen. Annemarie had twee partijen gewonnen en kwam door een saldo van + 9 bij de beste 8 spelers die om de titel moesten strijden.

Annemarie Rietman winnares sterk bezet Dirk Kooistra toernooi

Annemarie Rietman winnares Dirk Kooistra toernooi 2017

Annemarie Rietman winnares sterk bezet Dirk Kooistra toernooi

Annemarie moest in de kwart-finale tegen Klaas Kikkert die Annemarie met 13-9 wist te winnen. Hierna werd de halve finale gespeeld tegen de beste van de voorrondes, Reitze van der Veen met drie winst en een saldo van + 28. Weer wist Annemarie de wedstrijd te winnen uitslag 13-7. Wie zal haar tegenstander worden in de finale? Dat werd Roelof want hij versloeg in de andere halve finale Rein Koning met 13-9.

 

 

De finale

 

De eerste boule van Annemarie was gelijk mooi geplaatst. Het lukte Roelof niet om de boule weg te schieten maar verdedigde goed met zijn laatste boule. Het eerste punt was voor Annemarie 1-0. De tweede mène pakt Roelof het punt 1-1. De derde mène begint Roelof met een biberon waar Annemarie zich op stuk gooit en als Roelof dan zijn bal dubbelt is de stand 3-1. De mène hierna is precies als de vorige dus wordt de stand 5-1. Dan plaatst Roelof zijn eerste boule niet al te best. Als Annemarie een biberon plaatst en

Roelof de boule niet weg schiet pakt Annemarie twee punten en is de stand 5-3 voor Roelof. De volgende twee mènes pakt Roelof elke keer een punt en word de stand 7-3. Roelof begint met een mooi geplaatste boule. Annemarie haar tweede geplaatste boule wordt niet meer verbeterd en staat het 7-4. Dan verplaatst het spel zich naar een moeilijk stuk speelterrein en komt Annemarie op voorsprong door twee mènes achter elkaar twee punten te pakken 7-8. De spanning in de partij is te voelen bij het aanwezige publiek. Dan komt Roelof weer op voorsprong door twee punten te pakken 9-8 is dan de stand. Hierna krijgt Roelof de kans om zijn voorsprong te vergroten maar Annemarie speelt op het butje neemt het mee naar achteren en pakt een punt 9-9. Roelof komt weer op voorsprong maar het zal zijn laatste punt in de finale worden want Annemarie pakt de mènes die hier op volgen. Twee keer twee punten en de overwinning is een feit. 13 – 10 voor Annemarie! Een geweldige prestatie het is de tweede vrouw die het Dirk Kooistra op haar naam weet te schrijven.

 

De finale in de verliezers ronde werd gespeeld door Duco Broersma tegen Klaas de Jong het werd een 13-8 overwinning voor Duco.

 

De prijzen werden natuurlijk uitgereikt door big brother Hielke Kooistra. Zoals ieder jaar heeft Hielke voor de prijswinnaars een heerlijke fles wijn en …. Annemarie mag haar manlijke boule trofee voor dit jaar een rokje aantrekken

 

 

Document acties