bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Bakker en Koogje winnen Walle Geertsje toernooi 2018

Bakker en Koogje winnen Walle Geertsje toernooi 2018

De "day after" van de in Harlingen o zo bekende visserijdagen is het bij Boulegoed tijd voor het jaarlijkse Walle Geertsje toernooi

Bakker en Koogje winnen Walle Geertsje toernooi 2018

Kees Koogje en Martin Bakker met voorzitter Pim Vrolijk

Bakker en Koogje winnen Walle Geertsje toernooi 2018

Een bijna net zo bekent toernooi onder de boulers als de visserijdagen onder de Harlingers.

 

Het bestuur en de vrijwilligers waren op deze zondag al vroeg uit de veren en om half negen al druk bezig om alles klaar te zetten voor dit unieke toernooi. Vanaf negen uur konden de teams zich inschrijven. Er waren 55 teams die zich hadden opgegeven, welke vanuit het hele land weer naar Harlingen kwamen om op dit mooie toernooi te komen spelen.

 

Voor alle deelnemers was er een portie vis beschikbaar gesteld welke ter plaatse werd gerookt. Om 10 uur precies opende de voorzitter Pim Vrolijk het toernooi en gingen alle teams de banen op voor 3 voorgelote partijen. Na deze 3 ronden werden de uitslagen opgeteld en werd er een A poule met 32 teams en een B poule met 23 teams gemaakt, waarna er via een afvalsysteem gespeeld werd. Na vele partijen kwamen uiteindelijk Martin Bakker en Kees Koogje in de finale te staan tegen Mark Norder en Tim van Drunen Littel.

 

De finale begon zo rond 21.00 uur, dus iedereen had er al een lange dag op zitten met veel gespeelde partijen. Team Norder won de toss en mocht dus beginnen en dat deden ze heel goed en pakten meteen een 4-0 voorsprong in de eerste mène . In de tweede mène deed het team Bakker wat terug en pakten 2 punten 4-2. Het volgende punt is ook voor het team Bakker 4-3. Hierna pakte team Norder weer 2 punten 6-3. De volgende mène’s gingen puntje voor puntje naar team Bakker 6-5. Een goede mène van team Norder bracht de stand op 9-6 maar nog steeds was de wedstrijd niet beslist en zeker ook nog niet gewonnen door team Norder. Team Bakker pakte weer 2 punten en het verschil is nog maar 1 punt 9-8. Team Norder pakte weer een punt 10-8….. het einde kwam langzaam dichterbij en de spanning was te voelen. Dan kwam daar het team Bakker met een geweldige mène en pakten in één klap 5 punten 10-13. En opeens was de wedstrijd dan toch snel afgelopen. Het was in de finale weer goed te zien dat hier toch echt de Nederlandse top aan het spelen was met prachtig spel en een enorm niveau. Zo ging de wedstrijd dus naar Martin Bakker en Kees Koogje, welke uit de handen van de voorzitter Pim Vrolijk een hoofdprijs van €350,00 kregen uitgereikt en een mooi boeket bloemen.

 

 

 

Uitslagen van het toernooi zijn verder als volgt

 

A-poule

 

1ste prijs Martin Bakker – Kees Koogje

 

2de prijs Mark Norder – Tim van Drunen Littel

 

3de /4de prijs Gerard Zijlstra -Herman Soppe / Rik Moorlag – Patrick van der Schiet

 

A-complementaire

 

1ste prijs Edward Vinken – Jakob Huitsing

 

2de prijs Frans-Jan Hengst – Dora Ketting

 

3de/4de prijs Gerrit Hiemstra – Klaas Tichelaar / Jorret Neyman – Henk de Kwaadsteniet

 

B-poule

 

1ste/2de prijs gedeeld team Minneman- Warmerdam en Steenhuis – Tilman

 

3de prijs Hans Smit – Siebren Stienstra

 

B-complementaire

 

1ste prijs Erik van der Sluys – Daan Conijn

 

2de prijs Anna Lichtendahl – Jan van der Heide

 

3de prijs Claude Lamas – Harry Kamp

 

 

 

 

 

 

 

Met dank aan alle vrijwilligers en wedstrijdleider.

 

 

 

Document acties