bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Bart Schoot wint het Dirk Kooistra toernooi 2023

Bart Schoot wint het Dirk Kooistra toernooi 2023

Het Dirk Kooistra toernooi 2023. Door Joost Vis. Op zondag 17 september was er het jaarlijkse clubkampioenschap tête a tête van Jeu de Boules Vereniging Boulegoed. Een wedstrijdvorm één tegen één.

Bart Schoot wint het Dirk Kooistra toernooi 2023

 

Dat zijn echt wedstrijden met emotie want je bent zelf verantwoordelijk voor de prestaties. Van de 121 leden waren er maar 16 die durfden mee te doen aan het prestigieuze Dirk Kooistra toernooi. De organisatie was in handen van Annemarie en Siebrig.  De weersomstandigheden deden ons verhuizen naar binnen in de hal. De regen was voor velen een spelbreker, want de buitenbanen zijn nu eenmaal vlakker dan het maanlandschap binnen in onze hal. Het binnenspelen is echt een voordeel voor de echte specialisten en zo komen dan ook de besten  boven drijven. 

Er waren twee poules, Rood en Zwart, hierin elk 8 deelnemers en er werden 5 wedstrijden gespeeld. Wie uiteindelijk na 5 wedstrijden bovenaan de puntentelling stond mocht de finale spelen tegen de andere kleur. 

Nadat het stof was opgetrokken was Bart Schoot de enige van team Zwart die 5 wedstrijden had gewonnen en zijn tegenstander werd Rein Koning van het team Rood die ook 5 wedstrijden had gewonnen.

De finale was spannend, het ging gelijk op, puntje voor puntje gingen beide heren richting de 13. Het publiek, de warmte in de hal, de spanning, dat doet echt wat, ook bij topspelers als Rein en Bart. Uiteindelijk zegevierde Bart met 13 – 9 en mag hij zich nu een jaar lang clubkampioen tête a tête noemen. Daarmee is Bart (21 jaar) onze jongste kampioen uit de geschiedenis van de club en de enige speler uit de geschiedenis die werkelijk al zijn wedstrijden wist te winnen.

Beiden heren werden gefeliciteerd, hulde, bloemen en op de foto, het was een mooie zondag.

    

 

Document acties