bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Boulegoed 1 kampioen 1e klasse zestallen competitie

Boulegoed 1 kampioen 1e klasse zestallen competitie

Op de laatste wedstrijddag behaalde Boulegoed 1 het niet meer verwachtte kampioenschap binnen. Het eerste team van Boulegoed moest spelen tegen het op de derde plaats staande Lemsterland die bij winst tweede zou worden. Maar het super gemotiveerde Boulegoed 1 maakte korte metten met de Lemsters en wonnen met maar liefst 16-2.

Boulegoed 1 kampioen 1e klasse zestallen competitie

In de 6 tallen competitie speelt men eerst een tegen een, dan doublette dus twee tegen twee en daarna triplette drie tegen drie. Met dit resultaat was de tweede plaats veilig gesteld en moest het team van Boulegoed maar afwachten wat het zestal van Le Biberon uit Leeuwarden zou gaan doen. Omdat op de laatste wedstrijddag alle klassen gezamenlijk gespeeld worden dit i.v.m. de prijsuitreiking werd er in de eerste klasse begonnen met het spelen van de tripletten. Le Biberon speelde tegen La Boule au But uit Sneek. Deze verloor  alle twee triplette partijen en gloorde er een beetje hoop voor het eerste team van Boulegoed. Hierna werden er ook een tĂȘte a tĂȘte en een doublette verloren en stonden Boulegoed en Le Biberon in punten gelijk bovenaan. De spanning bij de Harlingers was om te snijden want ook het onderlinge resultaat was gelijk. Beide teams hadden hun thuiswedstrijden tegen elkaar met 12-6 verloren en hierna moest het onderlinge punten aantal uitkomst brengen. Het verschil tussen 20 onderlinge gespeelde partijen viel in het voordeel van Boulegoed 1 met 108 punten tegen 98 punten voor Le Biberon en het kampioenschap was een feit.

 

Volgend seizoen zal de kampioen het in de hoofdklasse moeten waarmaken tegen de sterkste teams van de afdeling 01. De spelers die meerdere keren uitkwamen voor Boulegoed 1 zijn Duco Broersma, Gerrit Hiemstra, Harry Kamp, Rein Koning, Ben Kisjes, Loc van Lee, Klaas Tichelaar en Willem Vlieger. Boulegoed 2 en Boulegoed 3 speelden in de 2e klasse en eindigden achter het sterke de But 84 uit Steenwijk. Boulegoed 3 behaalde de 2e plaats en op onderling resultaat eindigde Boulegoed 2 op de 3e plaats.

Document acties