bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Boulegoed 1 promoveert naar 1e klasse

Boulegoed 1 promoveert naar 1e klasse

Afgelopen maandag maakte het eerste team van Boulegoed promotie vanuit de 2e klasse. Het triplette bestond uit 5 spelers, Duco Broersma, Gretha Hoekstra, Klaas Tichelaar, Frans-Jan Hengst en Gerrit Hiemstra. De reden van 5 spelers in het triplette is dat bij afwezigheid van een van de spelers er altijd een goede vervanger kan meespelen.

Boulegoed 1 promoveert naar 1e klasse

v.l.n.r Frans-Jan, Duco, Gerrit, Gretha en Klaas

Boulegoed 1 promoveert naar 1e klasse

De competitie werd gespeeld over 15 wedstrijdavonden te Sneek. Van de 30 partijen verloor Boulegoed 1, zes keer, net zoveel als de kampioenen van S.V.P. uit Drachten. Op de laatste avond ging de strijd tussen deze twee tripletten. Boulegoed speelde één van de slechtste wedstrijden van de competitie en verloor met 13-8.

Dat de Drachtsters hun laatste wedstrijd verloren en Boulegoed wel wist te winnen maakte niks meer uit want het onderling resultaat is dan beslissend en dat was in het voordeel van S.V.P.  Het saldo wat ruim in het voordeel was van Boulegoed 157 + tegen 128 + van S.V.P telde niet mee. Dat komt omdat de regels dit seizoen verandert zijn .

Helaas geen kampioenschap maar wel een mooie gedeelde 1e plaats.

Boulegoed 2 kon het niet waarmaken in de eerste klas en degradeerde naar de 2e klasse. Boulegoed 3 eindigde als 12e in de tweede klasse met 10 winstpartijen en met 8 maal winst bereikte het 4e team de 13e plaats.

Document acties