bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Boulegoed 5 Kampioen en Boulegoed 4 promoveert naar 1e klasse

Boulegoed 5 Kampioen en Boulegoed 4 promoveert naar 1e klasse

Boulegoed 5 Kampioen en Boulegoed 4 promoveert naar de 1e klasse van de afd 01. De kampioen en de promovendus speelden voor het eerst mee in de AWTC wat staat voor: Afdeling Winter Tripletten Competitie die gespeeld wordt in de Boulodrome te Sneek.

Boulegoed 5 Kampioen en Boulegoed 4 promoveert naar 1e klasse

Rein Koning, Annemarie Rietman en Roelof v.d. Ploeg

Boulegoed 5 Kampioen en Boulegoed 4 promoveert naar 1e klasse
 

Er wordt door 30 tripletten deelgenomen van de afd. 01 verdeeld over tien verenigingen. Op maandagavond worden er twee partijen gespeeld. De teams zijn onderverdeeld in twee klassen, 14 teams in de 1e klasse en 16 teams in de 2e klasse.

Het kampioens triplet bestaande uit Rein Koning, Roelof van der Ploeg, Annemarie Rietman en Loc van Lee stond vanaf de eerste avond in de top van de ranglijst. Echter maandag de 13e leek wel vrijdag de 13e te worden beide partijen werden verloren en dan ook nog eens tegen een directe concurrent en kwam het kampioenschap wat zo zeker leek ook nog in gevaar. Maar de laatste wedstrijdavond was de concentratie en de wil om te winnen weer aanwezig zoals het de gehele competitie was.

De mène die de laatste punten opleverden was ongelooflijk. Annemarie plaatste een prachtige boules. Deze werd echter verbeterd met de laatste boules van de tegenstander door de but (kleine balletje) mee te nemen waardoor de tegenstanders op vier punten kwamen te liggen. Na tactisch overleg werd besloten om de but er uit te schieten wat één van de moeilijkste disciplines is. Als dit zou lukken was de overwinning een feit want dan tellen de niet gespeelde boules als punten. De stand was 9 – 6 in het voordeel van boulegoed 5. Rein stapt in de cirkel en concentreert zich en ….. bam!! weg met die but en het kampioenschap is binnen.

 

Boulegoed 4, bestaande uit Ben Kisjes , Karel Visser en Adrie Visser zetten de laatste weken een geweldige serie overwinningen neer, maar verloren van naaste belager De Blède Boulers met 13 – 9. Echter, de schitterende tweede plaats wat promotie inhoudt naar de hoogste klasse van de afd. 01 kwam hierdoor gelukkig niet in gevaar. Boulegoed 2, bestaande uit Ginie Wolberts, Reitze van der Veen ,Cor Draaisma en Harry Kamp hadden een zwakke start maar na een sterke eindsprint werden ze nog verdienstelijk 6e met slechts één overwinning minder dan de nummer drie.

Boulegoed 3, ook voor het eerst spelend in de A. W. T. C. had het moeilijk in Sneek. Jan Willem van Veenendaal, Julia van der Veen, Siep Hoekstra en Cees Stam behaalden met 12 overwinningen de 13e plaats.

Boulegoed 1, spelend in de 1e klasse draaide het gehele jaar mee in de top drie maar door drie keer verlies van de laatste vier partijen werd er door de debutant in deze klasse toch een knappe 4e plaats veroverd. Dit kwam tot stand door het onderlinge resultaat met de nummers 5 en 6 op de ranglijst. Voor Boulegoed 1 speelden Gretha Hoekstra, Frans-Jan Hengst, Duco Broersma, Klaas Tichelaar en Gerrit Hiemstra.

Dus speelt Boulegoed volgend jaar met maar liefst DRIE tripletten in de hoogste klasse een geweldige prestatie! 

 

Document acties