bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Boulegoed 6-tallen kampioen 2017

Boulegoed 6-tallen kampioen 2017

Boulegoed 1 kampioen zestallen competitie afd. 01 Afgelopen maandag wist Boulegoed 1 met een klinkende 13-5 overwinning op de Blede Boulers uit Mildam het al vaststaande kampioenschap nog meer glans te geven.

Boulegoed 6-tallen kampioen 2017

De winnaars van Boulegoed 1

Boulegoed 6-tallen kampioen 2017

Twee wedstrijddagen voordat de competitie afgelopen was kon Boulegoed het kampioenschap al niet meer ontgaan. Dit alles daar de naaste belagers De But 84 uit Steenwijk en S. V.P. uit Drachten op zowel het onderling resultaat en het saldo in wedstrijd punten niet meer kon worden ingehaald Een werkelijk fantastische prestatie van het vlaggenschip van Boulegoed.

 

De zestallen competitie wordt gespeeld door zes spelers van een vereniging( + 4 wisselspelers). Men begint met tète a tète één tegen één. Daarna een doubletten partij twee tegen twee en dan een tripletten partij drie tegen drie. Er zijn maximaal 18 punten te behalen per wedstrijddag. In het Kampioensteam van Boulegoed speelden Duco Broersma, Frans-Jan Hengst, Gerrit Hiemstra, Harry Kamp, Rein Koning, Loc van Lee, Mark Norder, Roelof van der Ploeg, Klaas Tichelaar en Willem Vlieger. Boulegoed 1 kwam in twee seizoenen van promotie in de 2e klasse naar de eerste klasse. Vorig seizoen kampioen in de eerste klasse en dit seizoen gelijk maar kampioen in de hoofdklasse van de afdeling

01.

 

De tegenstanders van Boulegoed waren De But 84 uit Steenwijk, Bledde Boulers uit Mildam, S.V.P. uit Drachten, La Boule au But uit Sneek en het gedegradeerde team van de Boske Boulers uit Beetsterzwaag. Na de prijsuitreiking door de wedstrijd leider van de NJBB werden de spelers van Boulegoed door Voorzitter Pim Vrolijk in de bloemetjes gezet en vloeide de champagne rijkelijk over de spelers. De laatste wedstrijddag wordt op toerbeurt gehouden bij een van de verenigingen van de afd. 01 Dit jaar was Boulegoed aan de beurt. Het is dan een gezellige afsluiting van de competitie met een hapje en een drankje. Aan het begin van de wedstrijd werden alle spelers verrast met super lekkere oranjekoek bij de koffie. Dit heerlijke lekkernij was mede mogelijk gemaakt door een sponsering van Bakkerij Elsinga. Ja de bakker die in de top tien van beste banketbakkers uit Friesland staat!!

 

Boulegoed 3

 

Boulegoed 3 zat in een te zware competitie maar het team zorgde altijd voor mooie spannende wedstrijden.

 

Dit kwam mede door een sterke teamgeest. Geloof hebben in mekaars kunnen. De laatste avond viel helaas in het water zowel letterlijk als figuurlijk. Maar volgend seizoen is Boulegoed 3 weer van de partij.

 

 

Document acties