bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Boulegoed succesvol op doubletten kampioenschap

Boulegoed succesvol op doubletten kampioenschap

Afgelopen zondag werd door 3 doubletten deelgenomen aan het kampioenschap van de afdeling 01. Hierin spelen alle clubs uit Friesland en de But ‘84 uit Steenwijk. Het aantal clubs van de afdeling 01 telt 9 verenigingen, allen aangesloten bij de Nederlandse Jeu de Boule Bond.

Boulegoed succesvol op doubletten kampioenschap

Alle 3 teams van Boulegoed slaagden erin zich bij de laatste 16 te plaatsen nadat ze alle 2 partijen tijdens de voorrondes wisten te winnen. Hierna werd door alle drie teams de kwart finale bereikt. Frans-Jan Hengst en Gretha Hoekstra troffen het sterke team uit Steenwijk met Coby Zijlstra en Maarten de Maar. Maar meer dan 6 punten zat er niet in voor de Steenwijkers het werd een mooie 13-6 overwinning. Voor een plaats in de finale werd er verloren van de latere winnaars Wouter Hoekstra en Martin Bakker.

 

De andere kwart finale ging tussen Loc van Lee en Christian Grimberg tegen Klaas de Jong met Gerrit Hiemstra. Loc en Christian speelden jaren voor Le Biberon uit Leeuwarden maar zijn nu lid van Boulegoed. De Leeuwarders begonnen sterk en pakten een 6-0 voorsprong maar na een zeer spannende partij wisten de ouwe Seunen de overwinning te bewerkstelligen met 13-10.

Ook Klaas en Gerrit redden het niet de finale te bereiken want na een 8-0 voorsprong tegen Mark Norder en Rik Moorlag werd er geen punt meer behaald en was de uitslag 13-8.

 

De finale werd een regelrechte Fanny 13-0 voor Martin en Wouter tegen Mark en Rik.

 

De strijd om de 3e en 4plaats was van een ander kaliber. Frans-Jan en Gretha begonnen sterk er werden 3 mènes op rij gewonnen elke keer 1 punt dus 3-0, Gerrit en Klaas pakten 3 punten in een keer, stand 3-3.

Ja en dan gebeurt het ze denken wat die mannen kunnen kunnen wij ook en het staat 6-3. Dan hebben ze de smaak te pakken, weer 3 punten en er staat 9-3 op het scorebord. Er lijkt een grote kloof te ontstaan tussen de twee teams van Boulegoed maar Klaas en Gerrit herpakken zich met 4 punten en zijn bijna weer bij, 9-7. Dan gaat de partij echt lang duren want van 9-7 tot 11-9 wordt er iedere mène 1 punt behaald. Hierna 3 punten voor Gerrit en Klaas en de 4e had er ook bij gemoeten voor de overwinning en voor het eerst staan ze voor 11-12. Daarna is de partij nog niet uit. De stand wordt 12-12 wat een spanning. Dan de laatste mène een waar alles inzit, carreaux  schieten, mooie biberon, missers, Lucky boulles maar het 13e punt gaat naar Klaas de Jong  en Gerrit Hiemstra 13-12. Na anderhalf uur spelen een mooie en dik verdiende 3e plaats. Deze partij had eigenlijk gelijkspel moeten zijn maar ja 13 is uit.

 

Einduitslag:

1e Martin Bakker - Wouter Hoekstra

2e Mark Norder – Rik Moorlag

3e Klaas de Jong – Gerrit Hiemstra

4e Frans Jan Hengst – Gretha Hoekstra

 

Document acties