bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Christian Grimberg en Mark Norder doublette kampioen Boulegoed

Christian Grimberg en Mark Norder doublette kampioen Boulegoed

16 teams streden zondag 20 december om het doublette kampioenschap van Boulegoed. Onder hen waren een paar nieuwe leden die het aandurfden de strijd aan te gaan met de gevestigde orde. Zoals Hessel Roukema hij speelde zijn eerste toernooi met Julia van der Veen die al geruime tijd lid is. Maar Teatse de Boer en Leo van der Kruijt gingen samen de strijd aan en waren een hele ervaring rijker na het toernooi.

Christian Grimberg en Mark Norder doublette kampioen Boulegoed

Er werden 3 voorgelote partijen gespeeld om daarna de teams in te delen in de A en de B- poule. Hierna was je bij verlies direct uitgeschakeld.

 

In de strijd in de A- poule versloegen Frans-Jan Hengst met Gretha Hoekstra achtereenvolgens Anna Lichtendahl met Jan (P) van der Heide met 13-0. Hierna Gerrit Hiemstra met Claude Llamas dit werd 13-4 en de finale was bereikt. De titel kon worden verdedigd. Mark Norder en Christian Grimberg moesten het eerst opnemen tegen Pim Vrolijk en Cor Draaisma en wonnen met 13-4. Ook de halve finale werd in winst omgezet tegen Julia van der Veen en Hessel Roukema. Dit werd een 13-3 overwinning.

De finale

De eerste klap is een daalder waard zo dachten Christian en Mark er ook over ze begonnen in de finale met een mooie 3-0 voorsprong door goed tireren van Mark. Frans Jan en Gretha pakken hierna twee punten door mooi te plaatsen 3-2 en als Mark dan 2 keer misschiet is de stand gelijk 3-3. Hierna lopen Christian en Mark uit van 5-3 naar 8-3 en moet er wat gebeuren door Frans-Jan en Gretha want 13 is uit en er gebeurt wat want Christian en Mark verspelen te veel boulles op die van Gretha en dan kan Frans-Jan er drie mooie boules bij plaatsen en de stand is 8-6. De volgende mėne delen de mannen bijna de genadeklap uit ze pakken vier punten 12-6 en deze klap komen de titelverdedigers niet meer te boven. Het laatste punt is voor Christian en Mark en met een 13-6 overwinning zijn Christian en Mark de nieuwe doublette kampioenen van Boulegoed.

 

A-poule

1e       Christian Grimberg – Mark Norder

2e       Frans Jan Hengst – Gretha Hoekstra

 

B-poule

1e       Folly Berends – Ginie Wolberts

2e       Reitze v.d. Veen – Harry Kamp

Document acties