bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Claude Llamas wint ook het Dirk Kooistra toernooi

Claude Llamas wint ook het Dirk Kooistra toernooi

Claude Llamas won afgelopen vrijdagavond eerst de interne competitie en zondag pakte Claude Llamas de Dirk Kooistra wisselbeker op indrukwekkende wijze.

Claude Llamas wint ook het Dirk Kooistra toernooi

links Hielke Kooistra rechts winnaar Claude Llamas

Claude Llamas wint ook het Dirk Kooistra toernooi

Er hadden zich wel 20 leden voor het Dirk Kooistra tète a tète toernooi ingeschreven. Om tot een poule indeling te komen werden er 3 voorgelote partijen gespeeld. Hierna de beste 8 spelers voor de titel in de A poule, 8 spelers in de B poule en 4 in de C poule om vrijgelote partijen te voorkomen. Claude moest het in de halve finale opnemen tegen de titelverdediger Frans- Jan Hengst en wist te winnen met 13- 7. Daarna was Willem Vlieger de tegenstander voor een plaats in de finale. Willem was met 3 winstpartijen en een saldo van + 13 de voorrondes goed doorgekomen.

Maar Claude was een paar maten te groot, door zeer geconcentreerd te spelen werd het een verdiende 13-0 overwinning voor Llamas. (een Fanny in de Jeu de Boulesport)

De tegenstander van Claude in de finale werd Julia v. d. Veen die de hele dag ongeveer 95 procent op 15 centimeter van het butje gooide.

Julia versloeg in de halve finale Harry Kamp met 13-5. In de kwart finale moest ze de strijd aanbinden tegen haar vriendin Ginie Wolberts. Tijdens de partij was hier niet veel van te merken, ze streden als gladiatoren om een plaats in de finale. Julia won de strijd met 13-9 in een schitterende partij. Na een innige omhelzing van Ginie was alles weer goed tussen twee echte vriendinnen.

De finale:

Julia pakte de leiding met 2-0, dan een puntje voor Claude en deze kiest ervoor om op 6 meter te spelen. Voor Claude een goede keus want hij pakt 3 maal de volle buit en de stand is 10-2. Julia geeft de strijd niet op en maakt er 3-10 van. Dan weer Claude 11-3, 12 -3 en nog steeds de concentratie. Hierna nog 2 mooie punten voor Julia maar verder laat Llamas het niet komen en wint verdient met 13-5.

Dit alles voor wel 40 toeschouwers die hiervan genoten.

Hielke Kooistra was er natuurlijk ook weer met voor de winnaars een heerlijke fles wijn. Het prachtige weer de gezellige mensen en een goede opkomst zorgden ervoor dat het een superdag was.

 

De winnaars

1e Claude Llamas en winnaar van de Dirk Kooistra wissel beker:

2e Julia v d Veen

 

B- Poule 1e Ben (eitje) van Leeuwen

               2e Klaas d Jong

 

C- Poule Jan (Por) v d Heide

 

 

Document acties