bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Coby en Gerard Zijlstra winnen Jetting Boulodrome toernooi

Coby en Gerard Zijlstra winnen Jetting Boulodrome toernooi

Afgelopen zaterdag werd het sterk bezette Jetting Boulodrome toernooi gehouden. Na drie voorgelote partijen waren er maar twee doubletten die de volle winst pakten, deze teams zouden ook de finale gaan spelen.

Coby en Gerard Zijlstra winnen Jetting Boulodrome toernooi

Coby en Gerard Zijlstra winnaars Jetting toernooi 2016

Coby en Gerard Zijlstra winnen Jetting Boulodrome toernooi

 Een van de favoriete teams Johan Munsterman met Mark Norder van Boulegoed kon het niet waar maken en belanden in de B- Poule en verloren de finale van Riekele Land van de Boskeboelers uit Beetsterzwaag met Jur Moorlag van de Blede Boulers uit Mildam met 13- 2. Twee Doubletten van Boulegoed wisten tot de halve finale in de A- Poule door te dringen en moesten tegen elkaar de strijd aangaan voor een finaleplaats. Frans- Jan Hengst en Gretha Hoekstra konden het niet bolwerken tegen Rein Koning en Loc van Lee en verloren met 13-5. De andere halve finale ging tussen Coby en Gerard Zijlstra van De But 84 uit Steenwijk tegen Cees Minnema en Ruud Warmerdam van Le Biberon uit Leeuwarden. Uitslag jawel 13-0 voor Gerard en Coby!

 

De finale

Rein en Loc beginnen de finale sterk door de eerste mène een 3-0 voorsprong te nemen tegen Gerard en Coby. Als Rein mooi op punt punt ligt schiet Gerard de boules weg en pakken zij het punt 3-1. Hierna pakken de Steenwijkers 3 punten en staan voor met 4-3 en vergroten ze de score naar 6-4. Coby plaatst nu een mooie boules maar Rein verbeterd het. Dan schiet Gerard hun eigen bal eruit plaatst Coby slecht en maakt Loc er in totaal 4 punten van en staan ze weer voor 8-6. Dan pakken de mannen van Boulegoed weer het punt en staan ze met 9-6 voor. Hierna volgt een sterke mène van Gerard en Coby. Als Rein een mooie bal plaatst word die weggeschoten door Gerard. Hierna wordt er slecht geplaatst door Loc en Rein en pakken Gerard en Coby 4 punten door de ballen wel bij het butje te gooien en staan nu voor met 10-9. Hierna verbeterd Rein de bal van Coby op een afstand van ruim 9 meter. Gerard schiet raak Rein weer erbij, Gerard weer raak dan komt Rein te kort. Dan komt Loc op een steentje en zijn boules spat weg en kan Coby er een bal bij plaatsen. Als Gerard dan nog een bal wegschiet liggen er drie ballen op punt en de overwinning is een feit.

 

Weer een geweldig toernooi met fantastische deelnemers waar voorzitter Pim Vrolijk met trots de prijzen aan kon uitrijken.

 

Uitslagen

 

A poule

1ste Coby Zijlstra De But 84 Steenwijk

Gerard Zijlstra De But 84 Steenwijk

2de Rein Koning Boulegoed

Loc van Lee Boulegoed

 

A complementair

1ste Roelof v.d. Ploeg Boulegoed

Han Sluter Lemsterland

2de Wouter Hoekstra La Boule au But Sneek

Gerrit Hiemstra Boulegoed

 

B poule

1ste Jur Moorlag Blêdeboulers Mildam

Riekele Land Boskeboulers Beetsterzwaag

2de Johan Munsterman Boulegoed

Mark Norder Le Biberon Leeuwarden

 

B complementair

1ste Bertus Westerveen La Boule au But Sneek

Sietse Visser La Boule au But Sneek

2de Klaas Tichelaar Boulegoed

Zoran Djukanovic Boulegoed

 

 

 

Document acties