bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Doublette clubkampioenschappen Boulegoed 2017

Doublette clubkampioenschappen Boulegoed 2017

Mark Norder en Johan Munsterman prolongeren Doubletten kampioenschap Boulegoed

Doublette clubkampioenschappen Boulegoed 2017

v.l.n.r. de winnaars Johan Munsterman en Mark Norder

Doublette clubkampioenschappen Boulegoed 2017

Er hadden zich 14 doubletten aangemeld voor het kampioenschap bij Boulegoed, waaronder de winnaars van het vorige jaar te weten Johan Munsterman met Mark Norder. De meeste tegenstand in dit toernooi kregen Johan en Mark van de gebroeders Siep en Hessel Roukema. Bij een 11-9 voorsprong werd er een tactische fout door Hessel en Siep gemaakt en dat werd door de titel-verdedigers gelijk afgestraft uitslag 13-11. 

Van de 14 teams gingen er acht teams strijden om het kampioenschap en de andere zes streden om des keizers baard. Drie teams wisten alle drie voorgelote partijen te winnen. Rein Koning en Claude Llamas hadden 3 winst met een saldo van + 25, het gelegenheids-team Klaas de Jong en Karst van der Heide hadden drie winst met een saldo van +24 en de skuune poetsers Johan en Mark drie keer winst plus 19. Het team dat als achtste in de winnaarspoule kwam op onderling resultaat waren Frans-Jan Hengst en Gretha Hoekstra met één winstpartij met een saldo van – 1. Hierdoor moesten ze de strijd aanbinden tegen Rein Koning en Claude Llamas. Anders dan je zou verwachtten maar het werd een eclatante overwinning voor Frans-Jan en Gretha uitslag 13-2. De halve finale moest gespeeld worden tegen Reitze van der Veen en Ginie Wolberts die Harry Kamp en Gerrit Hiemstra geen enkele kans gaven in de kwartfinale en met 13-5 .kansloos lieten. Frans- Jan en Gretha wonnen met 13-6 van Reitze en Ginie en de finale is bereikt. Johan en Mark moesten het weer opnemen tegen de Roukies, maar deze keer hadden Siep en Hessel geen schijn van kans en verloren met 13-2 dus staan Mark en Johan in de halve finale. Wie de tegenstander zou worden bleef lang onduidelijk want de strijd tussen Karst van der Heide met Klaas de Jong tegen Folly Berends met Skoonmoeke Alie van der Veen was een partij om te watertanden, uiteindelijk trokken Klaas en Karst de partij naar zich toe met de kleinst mogelijke overwinning 13-12. Karst en Klaas speelden voor een finale-plaats tegen de titelverdedigers Mark en Johan de uitslag doet anders aan dan men zou denken want de 13-6 overwinning voor de Leeuwarders is gezien de tegenstand van Karst en Klaas geflatteerd .

De finale 

De strijd om het kampioenschap werd gespeeld door de Sneekers Gretha Hoekstra en Frans–Jan Hengst tegen de Leeuwarders Mark Norder en Johan Munsterman.  De eerste mène is voor Johan en Mark  als Mark op punt komt en Johan er nog twee bijplaatst is het 3-0. De mannen denderen door en weer pakken ze 3 punten en staat het al 6-0. In de derde mène gebeurt er van alles, er worden carreaux geschoten biberon geplaatst mis geschoten maar het punt gaat weer naar Johan en Mark 7-0. De vierde mène is voor Gretha en Frans-Jan door goed te plaatsen en te tireren pakken ze twee punten en staat het 7-2. De volgende mène is er een om snel te vergeten maar het punt gaat naar de mannen 8-2. Dan pakken  de Sneekers weer een punt en staat het 8-3. Ondanks dat Johan en Mark er 10 -3 van maken gaan ze toch ruilen van hun discipline Mark gaat nu schieten en Johan neemt het plaatsen over dit levert de volgende mène toch weer een punt op om uit te lopen naar 11-3. Frans- Jan en Gretha spelen geen slechte finale maar komen niet aan de punten toe zoals ook de laatste twee punten naar Johan en Mark gaan en de uitslag 13-3 word en de verdiende titel een feit is.

De troost finale werd gewonnen door Annemarie Rietman en Jan Jaarsma tegen Cor Draaisma met Pim Vrolijk met 13-7.

Nieuwjaars toernooi Boulegoed.

 

Op zaterdag 6 januari houdt Boulegoed haar traditionele Nieuwjaarstoernooi dit toernooi is voor leden, familie, buren en bekenden. Een gezelligheidstoernooi met alles wat daar bij hoort.

 
 .
 
 
Document acties