bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Duco Broersma en Mark Norder winnen het Stienenman toernooi

Duco Broersma en Mark Norder winnen het Stienenman toernooi

Op zaterdag 12 maart werd er weer een mooi en sterk bezet toernooi gespeeld in onze Boulodrome en wel het Stienenman toernooi.

Duco Broersma en Mark Norder winnen het Stienenman toernooi

 

 

 Dit toernooi was het afsluitende toernooi van de winterperiode en nu het weer langer licht wordt en de temperaturen wat beter, gaan we weer lekker buiten boulen.

Door een aantal afmeldingen op de laatste dag was het toernooi helaas niet helemaal vol maar konden we toch weer 13 teams verwelkomen in Harlingen. Helaas door het oneven aantal waren er in de voorrondes wat vrijlotingen en dit bleek later van grote invloed op de verdere wedstrijden na de voorrondes. Na 3 voorrondes bleek hoe sterk de teams waren en vooral hoe gewaagd ze aan elkaar waren en dat zelfs met 2 winstpartijen van de 3 je er niet zeker was van een plaats bij de eerste 8. 

Het team van Rik Moorlag en Warner Stienstra had 2 loodzware partijen gehad en wonnen deze net, maar de 3e ging verloren. Rik en Warner werden “kind van de rekening” en kwamen met 2 winst met een saldo van nul in de B poule terecht.

De eerste 8 plaatsen gingen door in de A poule en wie de eerste wedstrijd in de a poule verloor kon nog door in de verliezersronde van de A poule.  5 teams gingen door in de B poule waar de eerste 3 teams een vrijloting kregen om zo de 2e ronde B weer met 4 teams uit te komen en daar was dan helaas ook geen verliezersronde meer.

In de A poule finale kwamen na een paar mooie en spannende partijen Frans-Jan Hengst en Gretha Hoekstra. Ze mochten het daar gaan opnemen tegen Mark Norder en Duco Broersma. Het mooie van dit duo was dat ze vrijdagavond pas met elkaar hadden afgesproken , door ziekte en uitval kwamen deze heren zo bij elkaar. De finale werd ook nog door dit “gelegenheidsduo” gewonnen met 13-9  en zo mochten Mark en Duco zich dus kampioen noemen van het Stienenman toernooi. De verliezersronde van de A poule werd gespeeld tussen Hans Timmermans met Yves Roussel en de winnaars van ons vorige toernooi Frea en Guus Vonck. Hans en Yves trokken deze spannende partij naar hun toe met een knappe 13-11 overwinning.

In de B-poule kwamen Rik en Warner in de finale te staan en daar ontmoeten ze weer een sterke tegenstander. Rein Koning met Claude Llamas die door de zware voorrondes ook  net niet in de A poule waren gekomen. Het beloofde dus ook in de B-poule finale een zware strijd te worden om deze te winnen. Rein en Claude trokken deze partij naar hun toe met een mooie 13-9 overwinning.

Na een mooie en lange dag was het tijd om nog even wat te nuttigen aan de bar en de prijsuitreiking te houden en de vrijwilligers van de dag ook hartelijk te bedanken.

Alle uitslagen op een rij:

A-poule:

1e plaats Mark Norder met Duco Broersma.

2e plaats Frans-Jan Hengst met Gretha Hoekstra.

 

Verliezersronde A-poule:

1e Hans Timmermans met Yves Roussel

2e Guus en Frea Vonck

 

B-poule:

1e Rein Koning met  Claude Llamas

2e Rik Moorlag met Warner Stienstra

 

Roelof v.d. Ploeg

Wedstrijd secretaris

 

Document acties