bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Elly Sjollema wint Nieuwjaarstoernooi in jubileumjaar

Elly Sjollema wint Nieuwjaarstoernooi in jubileumjaar

Afgelopen zaterdag 3 januari werd bij Boulegoed het traditionele Nieuwjaarstoernooi gehouden. Tijdens het openingswoord van voorzitter Pim Vrolijk bedankte hij eerst alle vrijwilligers en daarna verklapte hij dat het bij Boulegoed in 2015 een spetterend jaar belooft te worden.

Elly Sjollema wint Nieuwjaarstoernooi in jubileumjaar

Winnares Elly Sjollema met Jan Por v.d. Heide

Elly Sjollema wint Nieuwjaarstoernooi in jubileumjaar

Dit jaar bestaat Boulegoed 30 jaar en dat moet gevierd worden. Achter de schermen wordt er al druk aan gewerkt aldus voorzitter Pim.

Na de toast op de traditionele Nieuwjaarsborrel, was de indeling van de deelnemers klaar en kon de strijd beginnen, tussen de introducés en de leden. Er werd fanatiek maar vooral gezellig gespeeld door de bijna 60 deelnemers.

 

Tussen de partijen door werd de overheerlijke snert van Marten v.d. Zee geserveerd. Ja dat ging er wel in bij de mensen.

Er werden in totaal 3 potjes gespeeld in de heerlijk verwarmde Boulodrome. Aan de hand van de loting van de derde partij, bleek het toeval of niet dat er veel familieleden tegen elkaar moesten spelen, het ging er fanatiek aan toe. Als volgend jaar de limousine van het familie-diner Harlingen binnen rijdt met Bert erin zal dat niemand van de aanwezigen verbazen.

Vóór de prijsuitreiking werd het gratis lidmaatschap nog bekend gemaakt. Maar in een feestjaar moet je goed beginnen met niet één maar met twee gratis lidmaatschappen! Patrick Jaarsma en Jan Smit (de echte hoor) waren de gelukkigen. Hierbij hartelijk welkom bij Boulegoed!

Bij een toernooi horen ook prijzen en bij Boulegoed is er maar een die de prijzen op het Nieuwjaars toernooi kan uitreiken dat is Jan (POR) v. d. Heide. Voor alle deelnemers wel een mooi praatje of anekdote werkelijk heerlijk om naar te luisteren.

Om er een paar uit te halen: Wim Burry een halve Fransman en dan de poedelprijs 0 winst -23 en Reitze v.d. Veen 0 winst – 17 tête a tête kampioen Burgemeester van de achterbuurt en ga zo maar door.

Dan komt de opperspreekstalmeester bij de deelnemers met 3 gewonnen partijen en wordt het spannend want er zit ook nog een introducé bij en twee toppers van Boulegoed.

Maar de winnares is jawel Elly Sjollema de introducé, die dansend en huppelend als laatste de prijs in ontvangst neemt maar wel als eerste eindigt met 3 winst + 27 een voortreffelijk resultaat.

Na het laatste drankje ging iedereen blij en tevreden weer naar huis en sommigen naar de pizzeria.

 

Uitslag

 

1e  Elly Sjollema 3 winst + 27

2de Harry Kamp 3 winst  + 25

3de Folly Berends 3 winst + 24

 

Poedelprijs

Wim Burry 0 winst – 23

Document acties