bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Favorieten winnen Open Fries tripletten toernooi

Favorieten winnen Open Fries tripletten toernooi

Afgelopen zaterdag wisten Christian Grimberg, Rick van Lier en Mark Norder het Open Fries tripletten toernooi op hun naam te schrijven. De 3 voorgelote partijen in de voorronde wisten ze te winnen, 3 winst en een saldo van + 20.

Favorieten winnen Open Fries tripletten toernooi

vlnr Rick van Lier, Mark Norder en Christian Grimberg

Favorieten winnen Open Fries tripletten toernooi

Ook de Sneekers Bertus Westerveen, Sietse Visser en Wessel v. d. Haag hadden 3 winst met een saldo van + 12. Er waren 5 teams met 2 gewonnen partijen. 5 teams met 1 gewonnen partij en 1 team kwam niet tot een overwinning tijdens de voorrondes.

 

Er waren 14 teams die zich hadden aangemeld voor het Open Fries tripletten toernooi. Eén team kwam niet opdagen. Bijzonder jammer want dan zijn er vrijlotingen wat het hele toernooi doorgaat en deelnemers minder partijen kunnen spelen.

 

De aanwezige deelnemers maakten er een mooie dag van er werd goed gespeeld. In de B- Poule werd door 5 teams gestreden om 2 prijzen, Sake Dijkstra, Sietie Minnema van Le Biberon uit Leeuwarden met Elly Prins spelend voor Lemsterland wisten de 1e prijs te winnen.

Als 2e eindigden Flip en Margrieth de Vries uit Beetsterzwaag met Klaas Tichelaar van Boulegoed.

 

De beste 8 teams speelden in de A- Poule om het kampioenschap. De latere winnaars Mark, Christian en Rick moesten het opnemen tegen het enige vrouwenteam van het toernooi bestaande uit; Annemarie Rietman, Tineke Schuit en Giny Wolberts van Boulegoed de dames verloren met 13-3.

 

Daarna moesten de mannen het opnemen voor een plaats in de finale tegen Frans- Jan Hengst, Gretha Hoekstra en Gerrit Hiemstra ook dit team van Boulegoed verloor met 13-3. De verwachtte finaleplaats was behaald maar wie zouden de tegenstanders zijn? De kwartfinale tussen de Leeuwarders Gerard Zijlstra, Hans Timmermans en Jacob Norder van Le Biberon wisten in een zeer spannende partij te winnen van Zoran Djukanovic, Joost de Boer van Boulegoed met Yves Rocher van Le Biberon de uitslag was 13-12.

 

De andere kwart-finale ging tussen Bertus Westerveen, Sietse Visser en Wessel v d Haag van La boule au but tegen Dirk Beemsterboer, Erik v d Sluis en Thomas Buiter van Les Milles Illes uit Zuid Scharwoude. De Sneekers moesten het onderspit delven met 13-9. De Noord- Hollanders verloren daarna de halve finale van Jacob, Gerard en Hans en zo stonden vader en zoon Norder tegen elkaar in de finale.

 

De Finale

Deze zes finalisten kennen elkaar door en door dus ging het publiek er even goed voor zitten. Jacob Norder begon met een mooi geplaatste bal. Na 3 gemiste schoten schiet Rick v Lier van Pres le But uit Groningen wel raak en de Jonkies staan met 1-0 voor. Dan worden de punten om en om verdeeld en is de stand 2-2. Hierna komen Hans, Gerard en Jacob op voorsprong en het staat 2-5. Die voorsprong duurt niet lang want in de volgende mėne pakken Christian, Mark en Rick de volle hap dat is 6 punten. Alle 6 boules liggen binnen een straal van 25 cm. en zo staan ze niet meer 3 punten achter maar 3 punten voor, stand 8-5. Een laatste stuiptrekking er word nog 1 puntje vergaard 8-6. Rick, Christian en Mark gunnen hun tegenstanders geen enkele punt meer en lopen uit van 9-6, 12-6 naar 13-6 en het Open Fries tripletten kampioenschap is een feit.

 

Finale A- complementair

Deze finale werd gespeeld tussen Duco Broersma, Johan Munsterman en Klaas de Jong van Boulegoed tegen Bertus Westerveen, Wessel v d Haag en Sietse Visser van La Boule au But uit Sneek. Dit was een finale waar van alles in zat. Mooi en goed spel, missers, mazzeltjes en ook nog veel humor. De Harlingers wisten met een nipte 13-12 overwinning de A- complementair te winnen een prachtig resultaat. Voorzitter Pim Vrolijk reikte de prijzen uit en voor iedere deelnemer was er een doosje eieren. Als paascadeautje maar ook omdat Boulegoed dit jaar zijn 30- jarig jubileum viert.

 

A-Poule

1e       Christian Grimberg         - Le Biberon Leeuwarden

          Mark Norder                   - Le Biberon Leeuwarden

          Rick van Lier                  - Pres le But Groningen

2e       Jacob Norder                  - Le Biberon Leeuwarden

          Gerard Zijlstra                - Le Biberon Leeuwarden

          Hans Timmermans         - Le Biberon Leeuwarden

A Complementair

1e       Johan Munsterman          - Boulegoed

          Duco Broersma               - Boulegoed

          Klaas de Jong                  - Boulegoed

2e       Bertus Westerveen          - La Boule au But Sneek

          Sietse Visser                    - La Boule au But Sneek

          Wessel v.d. Haag             - La Boule au But Sneek

 

B-Poule

1e       Sake Dijkstra                  -Le Biberon Leeuwarden

          Sietie Minnema               -Le Biberon Leeuwarden

          Ellie Prins                        -Lemsterland Lemmer

2e       Flip de Vries                    -Beetsterzwaag

          Margrieth de Vries           -Beetsterzwaag

          Klaas Tichelaat                -Boulegoed

 

 

Document acties