bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Frans- Jan Hengst wint Dirk Kooistra Toernooi

Frans- Jan Hengst wint Dirk Kooistra Toernooi

Afgelopen zondag werd het tête a tête toernooi gehouden bij J.B.V. Boulegoed. 18 leden hadden zich aangemeld om de Dirk Kooistra trofee te winnen.

Frans- Jan Hengst wint Dirk Kooistra Toernooi

Hielke reikt de Dirk Kooistra bokaal uit aan de winnaar Frans Jan Hengst

Frans- Jan Hengst wint Dirk Kooistra Toernooi

De voorrondes bestonden uit drie voorgelote partijen waarna de beste 8 spelers om de titel gingen spelen. Bij verlies was het directe eliminatie. In het troost-toernooi werden nogmaals drie voorgelote partijen gespeeld en was er voor de beste een heerlijke fles wijn. Deze werd zoals ieder jaar aangeboden door Hielke Kooistra de broer van Dirk. De 1ste prijs in het troosttoernooi werd gewonnen door Willem Vlieger die als enige speler alle 3 partijen wist te winnen.

 

In de winnaarsronde versloeg Frans- Jan Hengst Leo v.d. Kruyt met 13-3. Claude Llamas was Gerrit Hiemstra de baas in een spannende partij met 13-11. Dan Annemarie Rietman, 3 winst in de voorrondes, tussendoor ook nog even kantinedienst draaien en met 13-11 winnen van Zoran Djukanovic met 13-10. Loc van Lee wist van Roelof v. d. Ploeg met 13- 6 te winnen.

 

In de halve finale moet Claude het opnemen tegen Frans Jan. In het begin van de partij gaat het mooi gelijk op maar Claude kan niet voorkomen dat het een 13- 6 overwinning wordt voor FransJan.

De andere halve finale gaat tussen Annemarie Rietman en Loc van Lee het word 13-5 voor Lokkie en hij moet het dus in de finale opnemen tegen  Frans Jan.

 

 

De Finale;

 

Beide finalisten hadden de gehele dag op een ander terrein gespeeld dan op het finale terrein en moesten hier erg aan wennen. Loc begon met een 2-0 voorsprong. De tweede mène dubbelde Frans-Jan de boule van Loc en na een mooi schot werd het 2-1. De 3e mène, Loc schiet een Carreau op een biberon van Frans-Jan 3-1. De volgende mène schiet Frans de stand naar 3-3. De punten worden hierna beurtelings gepakt en dan komt Frans Jan met 5-4 voor te staan. Loc komt met 3 boules achter de but te liggen en de stand is 7-4 als Frans Jan er 2 bij plaatst en dan 8-4. Biberon van Frans Jan maar Loc schiet raak daarna een misser en twee goed geplaatste ballen van Frans- Jan en het staat 10-4. Dan wordt het 12-4 voor Frans Jan en het spel lijkt gespeeld. Als Frans Jan 3 boules naast het butje plaatst en Loc met een biberon en een mooi schot 2 punten haalt is er weer hoop voor Loc12-6. Loc gaat nu op afstand spelen om de finale te laten kantelen en het lijkt te lukken want weer pakt hij het punt 12-7. Frans- Jan is niet onder de indruk van dit alles want met een mooi schot schiet hij de partij naar 13- 7 en is hij de terechte winnaar van het Dirk Kooistra toernooi.

 

Hierna reikte Hielke Kooistra de prijs uit aan Willem Vlieger winnaar van het troosttoernooi en de Dirk Kooistra bokaal ging naar de winnaar van het toernooi Frans Jan Hengst.

 

Document acties