bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Frans- Jan Hengst wint het Dirk Kooistra toernooi

Frans- Jan Hengst wint het Dirk Kooistra toernooi

Afgelopen zondag werd bij Boulegoed het tète a tète Dirk Kooistra toernooi gehouden. 16 leden hadden zich aangemeld om de titel, die vorig jaar door Anna Lichtendahl werd gewonnen, te veroveren. De altijd aanwezige familie van de veel te vroeg overleden Dirk Kooistra wordt door de deelnemers en het bestuur van Boulegoed altijd zeer gewaardeerd. Net zoals de heerlijke flessen wijn die ieder jaar beschikbaar worden gesteld.

Frans- Jan Hengst wint het Dirk Kooistra toernooi

De winnaar Frans Jan Hengst samen met Hielke Kooistra

Frans- Jan Hengst wint het Dirk Kooistra toernooi

Om elf uur begonnen de spelers aan het toernooi. Drie spelers wisten geen enkele partij te winnen van de 3 voorgelote partijen maar er waren ook spelers die de volle winst pakten, Claude Llamas en Reitze v d Veen 3 winst saldo +26 en Gerrit Hiemstra 3 winst saldo +23.

Na deze drie voorgelote partijen werden de spelers ingedeeld in het hoofd en troosttoernooi, Het troosttoernooi werd gewonnen door Joost de Boer die in de finale Ginie Wolberts met 13-2 wist te verslaan.

In het hoofdtoernooi moest Claude het opnemen tegen Frans Jan Hengst maar kreeg geen poot aan de grond en verloor met 4-13. Toen de strijd tussen Jan(Por) v. d. Heide en Klaas de Jong. Jan is oppermachtig en verslaat Klaas met maar liefst 13-3. Een partij tussen de vrienden Gerrit Hiemstra en Klaas Kikkert, het wordt maar liefst 8-2 voor Klaas maar 13 is uit en op 10-10 pakt Gerrit 3 punten en wint 13-10.  De laatste partij voor een halve finaleplaats tussen Annemarie Rietman en Reitze v d Veen ( ja die twee van de clinics). Een prachtige partij die in het voordeel van Annemarie uitpakt 13-10.

De halve finale.

Frans- Jan tegen Jan Por, op papier is de Sneeker natuurlijk de favoriet maar Por opent sterk en loopt uit naar liefst 10-5 Frans komt terug pakt puntje voor puntje en maakt de partij uit met 13-10. Dan de andere strijd om een finale plaats, Annemarie tegen Gerrit. Deze loopt al snel uit naar 8-2 dan komt Annemarie terug tot 6-8 daarna 6-10 en 6-11 dan 8-11 en na een spannende partij wint Gerrit met 13-8 .

De finale

Het werd een schitterende finale tussen Frans-Jan Hengst en Gerrit Hiemstra beide spelers kennen elkaars spel en de sterke en zwakke punten als hun eigen broekzak.

Frans begon met een 2-0 voorsprong dan 2-1 weer 2 punten en het staat 4-1 daarna drie punten voor Gerrit 4-4 hierna komt Gerrit op voorsprong 4-5. Dan drie mènes om en om 2 punten via 6-5, 6-7, 8-7 en weer staat Frans aan de leiding, na 8-8 pakt Gerrit met 3 punten een 11-8 voorsprong maar het zal niet genoeg zijn want Frans-Jan heeft de langste adem en na 9-11 en 11-11 pakt hij ook de laatste twee puten en is de eindstand van 13-11 in het voordeel van de Sneeker en een welverdiende winnaar van het Dirk Kooistra toernooi.

 

Hoofdtoernooi

1e Frans- Jan Hengst

2e Gerrit Hiemstra

 

Troosttoernooi

1e Joost de Boer

2e Ginie Wolberts

 

Document acties