bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Froukje Hoekstra wint Nieuwjaarstoernooi Boulegoed

Froukje Hoekstra wint Nieuwjaarstoernooi Boulegoed

Afgelopen zondag wist Froukje Hoekstra het Nieuwjaarstoernooi van J.B.V Boulegoed te winnen.

Froukje Hoekstra wint Nieuwjaarstoernooi Boulegoed

Ze had 3 winstpartijen met een saldo van + 28. Na het openingwoord door voorzitter Pim Vrolijk, hij sprak de beste wensen voor een ieder uit en een gezond 2010. Ook 2009 werd nog even onder de loep genomen met als hoogtepunt het voortreffelijk georganiseerde NK doublettes. Ook werden de vele vrijwilligers bedankt voor hun inzet en de kantinedienst werd nog even positief naar voren gehaald. Maar ook dit jaar zal weer speciaal worden want zo sprak Vrolijk het 25 jarig jubileum staat op het programma en wel op zaterdag 17 april.

Hierna werd met de traditionele nieuwjaarsborrel het nieuwe seizoen ingeluid en kon men gaan spelen zowel binnen als buiten. Er hadden zich ruim 50 leden en introducés aangemeld voor het nieuwjaarstoernooi. Wie had gekozen voor buiten had niet alleen te maken met de tegenstander maar ook nog met de centimeters dikke sneeuwlaag die het nieuwjaarstoernooi wel heel speciaal maakte dit jaar.

 


Na de eerste van de 3 te spelen partijen werd de gebruikelijke overheerlijke snert geserveerd. Froukje moest het in de laatste partij opnemen tegen echtgenoot Siep die dagelijks oefent op zijn privé baan, en dus de favoriet was. Maar hij had geen schijn van kans het werd 13-3 overwinning voor de uiteindelijke winnaar. Op de tweede plaats eindigde Eddy Sjollema ook een introducé net als de gedeelde 4e plaats te weten Huib die gelijk ook lid werd en Egberta dochter van de opperstal spreekmeester Jan vd Heide. Tussen al deze aanstormende toppers was Willem Teuben de beste van Boulegoed met een mooie 3e plaats 3 winst saldo +14.

Het Nieuwjaarstoernooi werd weer gekenmerkt door gezelligheid lekker bijkletsen onder het genot van een hapje en een drankje en de sneeuw droeg daar ook een behoorlijk vlokje aan bij. Natuurlijk mogen we de prijsuitreiking niet onopgemerkt aan ons voorbij laten gaan want met voor iedereen een persoonlijk woord is Jan (POR) vd Heide onovertroffen. De prijzen bestaande uit wuttels en siepels, tandenborstels en chocolade, spruiten met WC papier en wat al niet meer maar voor iedere deelnemer is er wel wat. En dan aan het einde van deze dag maar liefst 5 nieuwe leden Hein, Huib, Jennie, Ankie en Eddy B. welkom bij Boulegoed en veel strijd en Bouleplezier.

1e - Froukje Hoekstra 3 winst +28
2e - Eddy Sjollema 3 winst +17
3e - Willem Teuben 3 winst + 14
4e - Huib 2 winst + 18
4e - Egberta v d Heide 2 winst + 18

Document acties