bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Geslaagd 30 jarig jubileum Walle Geertsje toernooi

Geslaagd 30 jarig jubileum Walle Geertsje toernooi

Afgelopen zondag, nog net voordat voorzitter Pim Vrolijk het Walle Geertsje toernooi zou openen, werd het droog. Hij heette de 46 aanwezige teams en de vrijwilligers van harte welkom en wenste ieder een goed en sportief toernooi toe.

Geslaagd 30 jarig jubileum Walle Geertsje toernooi

de winnaars links Martin Bakker rechts Kees Koogje

Geslaagd 30 jarig jubileum Walle Geertsje toernooi

Ook de sponsoren werden niet vergeten. Uitzendbureau Alinex voor de financiële bijdrage en de verse vis voor alle deelnemers en bakkerij Elzinga voor de prachtige Walle Geertsje taart voor het team dat als eerste met 13 – 0 verloor. Het leuke hiervan was dat de winnaar van de taart Rick van Lier uit Groningen, ook nog jarig was. De catering bestaande uit verse garnalen, haringen en kibbeling was weer als vanouds. Ook de gewone snack werd goed verkocht.

 

Na de drie voorgelote partijen werden de poules ingedeeld 16 teams in de A en 16 teams in de B poule. De overige 14 teams speelden 3 voorgelote partijen om de wijnprijzen in de C poule. Tijdens de poule indeling is het altijd een mooi moment om de lootjes voor de loting te verkopen. De favorieten dat waren de finalisten van vorig jaar konden elkaar niet tegenkomen voor de finale als ze alles zouden winnen. Tot de halve finale leek het allemaal te gaan lukken. De wedstrijdleiding had besloten als het zou gaan regenen dat de wedstrijden in de Boulodrome gespeeld mochten worden als beide teams het daar over eens waren.

Martin Bakker met Kees Koogje tegen Cees Minnema met Christian Grimberg gingen de hal in. Cees en Christian speelden goed maar waren een maatje te klein voor Martin en Kees. De uitslag werd 13-4 in het voordeel van Kees en Martin en weer was de finale bereikt.

 

De andere finalisten van vorig jaar Mark Norder met Romulo v. Stockum moesten buiten spelen in de halve finale tegen Christian Bos met Esmee Bos.

Het buiten spelen in de regen was niet naar de zin van Mark en Romulo en dat ging in de koppies zitten met als resultaat een 13-6 nederlaag.

 

De finale

 

De finale werd een grote deceptie voor het nog talrijk aanwezige publiek. Chris en Esmee konden het niet nog een keer opbrengen een team van de Nederlandse top voldoende tegenstand te bieden. Na een 1-0 achterstand in de eerste mėne behaalden Martin en Kees 5 punten door het butje naar achteren te spelen 6-0. Volgende mène weer 5 punten door het schieten van 3 careaux 11-0! Hierna gooit Martin de boule op het butje en Chris en Esmee krijgen de boule niet weg dan nog een boule erbij en de 13-0 is een feit.

Na de prijsuitreiking werd Rick van Lier uit volle borst toegezongen voor zijn verjaardag en keerde ieder met een goed gevoel over de hele dag weer huiswaarts.

 

A poule

1e       Martin Bakker - Biberon Leeuwarden

 Kees Koogje - Les Cailloux Zeist

2e       Christian Bos - Puk Haarlem

          Esmee Bos – Puk Haarlem

3e       Mark Norder – Biberon Leeuwarden

          Romulo van Stockum – Puk Haarlem

4e       Kees Minnema - Biberon Leeuwarden

          Christian Grimberg – Biberon Leeuwarden

Document acties