bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Gretha Hoekstra en Frans Jan Hengst doubletten kampioen bij Boulegoed

Gretha Hoekstra en Frans Jan Hengst doubletten kampioen bij Boulegoed

Ondanks dat de deelname tegenviel was het een mooi toernooi om het clubkampioenschap doubletten. Twee teams wisten in de voorrondes, waar 3 partijen gespeeld werden, geen enkele maal te winnen. Een van die teams was Ido Homminga ( Robur) en Kas v d Heide ( Harlingen ) als dat maar niet de voorbode is van de voetbalverenigingen.

Gretha Hoekstra en Frans Jan Hengst  doubletten kampioen bij Boulegoed

De Winnaars Frans Jan en Gretha

Gretha Hoekstra en Frans Jan Hengst  doubletten kampioen bij Boulegoed

Ondanks dat de deelname tegenviel was het een mooi toernooi om het clubkampioenschap doubletten. Twee teams wisten in de voorrondes, waar 3 partijen gespeeld werden, geen enkele maal te winnen. Een van die teams was Ido Homminga ( Robur) en Kas v d Heide ( Harlingen ) als dat maar niet de voorbode is van de voetbalverenigingen. Drie teams haalden de volle winst, dat waren Frans-Jan Hengst met Gretha Hoekstra 3 winst saldo +17,  Johan Munsterman met Folly Berends 3 winst saldo +18, Mark Norder en Gerrit Hiemstra 3 winst + 24.

Deze 3 teams wisten ook de halve finale te bereiken samen met Ben Kisjes en Klaas Tichelaar, maar deze hadden geen schijn van kans tegen Frans –Jan en Gretha, het werd een afgetekende 13-1 nederlaag.

De partij tussen Gerrit en Mark tegen Folly en Johan zou een spannend potje worden dacht men, maar daar dachten Mark en Gerrit wel anders over en het werd een13-3 overwinning en de finale was bereikt.

 

De Finale

Rond de klok van 19.00 uur begon de strijd om het clubkampioenschap van Boulegoed onder de belangstelling van nog een ruim aantal leden wat door de boulers zeer werd gewaardeerd.

Frans-Jan en Gretha begonnen voortvarend 2-0, 3-0 4-0 dan alweer 2 punten 6-0 na nog een punt er bij stonden de winnaars van vorig jaar met 7-0 achter. Maar 13 is uit dus kan er nog van alles gebeuren, ze pakken 2 punten, daarna 3 de stand is 7-5 en het is weer een wedstrijd.

Weer pakken Mark en Gerrit  een punt en is het 7-6. Frans-Jan en Gretha komen weer op voorsprong door 3 punten te pakken 10-6. Hierna lopen Mark en Gerrit weer in door 2 maal 2 punten te behalen 10-10. Hierna nog een punt en ze staan voor het eerst voor in de zeer spannende finale. De volgende mène lijkt het er op dat de mannen het gaan winnen, ze liggen op punt en nog vier ballen in de handen, de tegenstanders met nog twee ballen. Frans-Jan zegt tegen Gretha de but, ze knikt en bats hij schiet de but eruit, en de mène moet worden overgespeeld. Het is dan muisstil in de Boulodrome van Boulegoed. De titel verdedigers Mark en Gerrit redden het niet, want de laatste 2 punten gaan naar de verdiende kampioenen Frans-Jan Hengst en Gretha Hoekstra. De wisselbokaal wordt uitgereikt door voorzitter Pim Vrolijk. De troost-finale wordt gewonnen door Cor Draaisma en Harry Kamp tegen Roelof v.d. Ploeg en Pim Vrolijk met maar liefst 13-2.

Document acties