bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Gretha Hoekstra en Wouter Hoekstra winnen het Smeding groente en fruit toernooi

Gretha Hoekstra en Wouter Hoekstra winnen het Smeding groente en fruit toernooi

Gretha Hoekstra met Wouter Hoekstra (geen familie) wisten op zaterdag 21 oktober verdiend maar toch verrassend het eerste Smeding groente en fruit toernooi te winnen.

Gretha Hoekstra en Wouter Hoekstra winnen het Smeding groente en fruit toernooi

Op de foto: v.l.n.r. Gerrit Hiemstra (wedstrijdsecretaris) Sjaak Smeding(hoofdsponsor), Gretha Hoekstra, Wouter Hoekstra en Pim Vrolijk (voorzitter)

Gretha Hoekstra en Wouter Hoekstra winnen het Smeding groente en fruit toernooi

Het voormalig Jetting toernooi werd veranderd in het Smeding toernooi omdat dit bedrijf de nieuwe hoofdsponsor van Boulegoed is geworden. Dat was te merken want er stond in de kantine van Boulegoed een grote schaal met heerlijk vers fruit. Ook voor de winnaars in de A- poule en in de B-poule was er een doos fruit beschikbaar gesteld door hoofdsponsor Smeding.

 

Slechts twee teams wisten alle drie voor gelote partijen winnend af te sluiten daar hoorden de finalisten Rik Moorlag met Patrick v.d. Sief ook bij met drie winst en een saldo van + 20.

 

Rik en Patrick bereikten de finale door een overwinning op Jur Moorlag en Riekele Land. Na een achterstand van 7-3 bogen ze de wedstrijd om en wonnen met 13-7. Gretha en Wouter wonnen de halve finale van Sytse Visser en Bertus Westerveen. Na een 5-5 tussenstand werd de eindstand 13-7.

 

 

 

De finale

1e mène: Veel mogelijkheden om meerdere punten te scoren voor Wouter en Gretha maar het wordt 1-0. 2e: mène Om en om op punt, Wouter mist twee keer, daardoor twee punten voor Rik en Patrick 1-2. 3e mène: Patrick plaatst drie keer een goede boule, Wouter is goed op schot dan heeft Gretha de mogelijkheid om op twee punten te komen dit mislukt maar Wouter plaatst wel goed 3-2. 4e mène: Patrick neemt het but mee, afstand but op ruim 9 meter. Gretha plaatst haar boule op 10 cm. Rik schiet de boule weg Patrick plaatst twee keer boule op punt. Rik zorgt voor derde punt 3-5. 5e mène: Na een goed geplaatste

bal van Patrick, schiet Wouter voor het punt. Rik kan niet voorkomen dat Gretha ook haar derde boule op punt legt 6-5. 6e mène: Twee minder goede boules van Gretha, maar haar derde op het but. Rik schiet de boule er uit, Patrick plaatst op het but 1 punt stand 6-6. 7e mène: Om en om op punt Wouter schiet twee keer met blijver. Gretha kan bijplaatsen en maakt ook een tweede punt. Wouter speelt op en zorgt voor vier punten, 10-6. 8e mène: Rik schiet de plaatsbal van Gretha, Patrick plaatst op het but Wouter laat Gretha eerst plaatsen schiet daarna raak. Ondanks het goede schieten van Rik, twee van de drie raak, weet Wouter voor de laatste drie punten te zorgen door bij de boules van Gretha te plaatsen en het eerste Smeding groente en fruit toernooi op hun naam te schrijven.

 

De finale in de A-complementair werd gepeeld door Roelof van der Ploeg met Han Sluter tegen Frans-Jan Hengst en Rein Koning na een spannende partij werd het 13-11 voor Roelof en Han.

 

In de B-Poule stonden twee teams van Boulegoed, Klaas de Jong en Gerrit Hiemstra speelden hun beste partij van de dag en versloegen Karel en Adrie Visser met maar liefst 13-0. De B-complementair werd gewonnen door Duco Broersma met Jan van Aalderen ze versloegen Klaas Tichelaar met Cees Stam met 13-8.

 

 

Document acties