bg1

U bent hier: Home Nieuws Guus Vonk en Yves Roussel winnen het Ouwe Seunen kampioenschap

Guus Vonk en Yves Roussel winnen het Ouwe Seunen kampioenschap

Verslag Ouwe Seunen kampioenschap 2023 door Adrie Visser. Zaterdag 18 februari vond er in het Boulodrome van Boulegoed het Ouwe Seunen kampioenschap plaats. Een Ouwe Seun is de bijnaam van een echte Harlinger. Een echte Harlinger mag zich met trots een Ouwe Seun noemen. Dit terzijde.

Het kampioenschap is een jaarlijks terugkerend toernooi, een toernooi met een sterke bezetting. Toppers uit Harlingen, Leeuwarden, Sneek, Zwaag, Amersfoort, Oude Pekela en Loosdrecht, boulers met een enorme staat van dienst,  kwamen zich melden aan de wedstrijdtafel om aan dit mooie toernooi deel te nemen. De vrijwilligers hadden alles weer op orde, de banen gesproeid en wedstrijd klaar gemaakt, de gehaktballen in de jus en de overheerlijke soep van Marjolein stond klaar.

Na de loting konden de spelers beginnen aan de 3 voorgelote partijen. Deze drie voorgelote partijen leverden prachtige wedstrijden. Er werd fel en sportief gestreden om een plaatsje in de A poule. De eerste acht teams werden geplaatst in de A poule en de laatste acht teams in de B poule.

De halve finale in de A poule werd gespeeld door Guus Vonk met Yves Roussel tegen Gerard en Cobie Zijlstra. De partij ging gelijk op maar uiteindelijk werd de uitslag 13-10 voor Guus en Yves. De andere halve finale werd gespeeld door Hans Timmermans met Rik Moorlag tegen Marco Termaat met Ruud Dercks. De uitslag werd 13-8 voor Marco en Ruud. De finale in de A poule werd dus Marco Termaat met Ruud Dercks tegen Guus Vonk met Yves Roussel. Waar Marco en Ruud in de voorgelote partijen, in de kwart finale en in de halve finale goed speelden kwamen zij in de finale tekort tegen Guus en Yves. Uitslag 13-5.

In de halve finale van de B poule kwamen Arnold en Bart Schoot tekort tegen Mark Norder en René Kijk in de Vegte en verloren de partij met 5-13. De andere halve finale speelden Claude Llamas met Dirk Koning tegen Joyce Termaat met Cees Minnema. Claude en Dirk verloren deze partij met 4-13. De finale in de B poule was niet een spannende wedstrijd, Mark en René verloren deze finale met

1-13.

De A Complementair werd gewonnen door Rein Koning met Martin Bakker.

De B complementair werd gewonnen door Ruud Warmerdam met Annemarie Rietman.

Conclusie: prachtige winnaars, petanque op hoog niveau,  al met al weer een prachtige dag in het Boulodrome van Boulegoed. Met dank aan de vrijwilligers achter de bar, in de keuken en de wedstrijdleiding.

Het volgende toernooi: 18 maart het Stienenman toernooi.