bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Ida de Jong winnares geweldig geslaagd Nieuwjaarstoernooi Boulegoed

Ida de Jong winnares geweldig geslaagd Nieuwjaarstoernooi Boulegoed

Om even over twaalven opende voorzitter Pim Vrolijk het Nieuwjaarstoernooi. Hij was blij de 55 leden en introducés bij elkaar te zien en wenste een ieder een goed en gezond Nieuwjaar toe met veel bouleplezier. Als eerste bedankte hij alle vrijwilligers want dat is de kracht van een vereniging. Ook wist hij te vertellen dat de club nu uit meer dan 100 leden bestaat en het er financieel niet slecht voor staat.

Ida de Jong winnares geweldig geslaagd Nieuwjaarstoernooi Boulegoed

Nu er zoveel nieuwe leden zijn bijgekomen is er een coördinator aangesteld om de trainingen in goede banen te lijden. Na het proosten onder het genot van de traditionele Nieuwjaarsborrel werd er begonnen met de eerste van de drie te spelen partijen. De wedstrijdtafel had er een hele klus aan om de 15 introducés en 38 leden zo in te delen dat men niet twee keer met dezelfde maat zou spelen. Ook de introducés werden niet bij elkaar ingedeeld om de kracht verschillen zo klein mogelijk te houden. De bardienst werd om toerbeurt gedaan want de overheerlijke snert van Martin mocht natuurlijk niet aanbranden. Na de eerste partij werd de snert geserveerd met roggebrood en katenspek en dat ging er wel in. En zo kon er met volle buikjes aan de tweede ronde worden begonnen en dan word het spannend. Wie wint er twee keer of word er alleen maar verloren. Voor iedere deelnemer is er een prijs variërend van koekjes, chocolade en vogelvoer en natuurlijk de traditionele  sipels en wuttels met een rookworst . De laatste partij zal uitkomst brengen. Na veel gereken aan de wedstrijdtafel zijn er 7 spelers met alle drie gewonnen partijen. Ook twee introducés wisten de volle winst te behalen. Alie Burrie maar ja dat is bijna een Française dus dat is niet vreemd, en die andere is Henk Bleeker de fanatieke kaatser. Als de opperstal spreekmeester  Jan (Por) van der Heide, die voor iedere deelnemer een toepasselijk woord heeft, bij de laatste is roept hij Ida de Jong naar voren die met drie gewonnen partijen en een saldo van + 26 de winnares is van het super gezellige Nieuwjaarstoernooi.

 

Ida won haar partijen met Pytsje Zijlstra en Cor Draaisma  uitslag 13-2 tegen Anneke Vrolijk, Reitze van der Veen en Marijke Schikker. Met Hessel Roukema en Folly Berends won ze tegen Theo Wolberts, Willem Teuben en Lies Kaspers uitslag 13-9 en de derde partij met Gerco de Haan en Karel Visser tegen Oenie Bleeker, Jaap Faber en Ben van Leeuwen die met 13 – 2 werden verslagen.

 

1e Ida de Jong                  3 winst  + 26

2e Karel Visser                  3 winst  + 22

3e Aat van Eijk                  3 winst  + 18

4e Henk Bleeker        introducé! 3 winst  + 13 

5e Leo van der Kruit          3 winst  + 13

6e Klaas de Jong                3 winst  + 12

7e Alie Burrie introducé !    3 winst  + 11

 

Na de prijsuitreiking bedankte voorzitter Pim Vrolijk, Jan (Por) van der Heide voor de mooie woorden die hij voor alle deelnemers kon bedenken.

Document acties