bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Johan Munsterman wint met Hans Timmermans het Stienen Man toernooi

Johan Munsterman wint met Hans Timmermans het Stienen Man toernooi

Afgelopen zaterdag wisten Johan Munsterman en Hans Timmermans het Stienen Man toernooi te winnen in een finale zoals een finale behoort te zijn. De tegenstanders waren Mark Norder en Roelof v. d. Ploeg van Boulegoed

Johan Munsterman wint met Hans Timmermans het Stienen Man toernooi

Foto: v.l.n.r. Johan Munsterman en Hans Timmermans

Johan Munsterman wint met Hans Timmermans het Stienen Man toernooi

De 3 voorgelote partijen werden door de kampioenen alle 3 gewonnen. In totaal waren er 5 teams met de volle winst. De besten waren Duco Broersma van Boulegoed met Jan v. Aalderen van La Boule au but uit Sneek en Frans-Jan Hengst met Gretha Hoekstra van Boulegoed, 3 winst met een saldo van 28. Het krachtsverschil was groot in de voorrondes want er waren ook 5 teams die alle 3 partijen verloren.

 

De A poule

Het winnende mix team Johan spelend voor Boulegoed en Hans van Le Biberon uit Leeuwarden haalden de finale door een zwaar bevochten overwinning op Sake Dijkstra met Sietie Minnema van Le biberon met 13-11. Hierna voor een plaats in de finale tegen Cor Draaisma en Klaas Tichelaar van Boulegoed. De Harlingers werden met 13-7 verslagen.

 

Roelof v.d. Ploeg en Mark Norder moesten het opnemen tegen Cor v. Kollenburg met Ruud Warmerdam van Le Biberon. In een spannende pot werden de Leeuwarders verslagen met 13-11. Dan tegen Duco Broersma en Jan v. Aalderen. Bij deze mannen was het op met als gevolg een ruime 13-6 overwinning voor Mark en Roelof en een finale plaats.

 

De finale

In de 1e mene schoot Johan 3 maal raak op een mooi geplaatste boule van Roelof. Dan plaatst Mark een mooie boule na 2 keer missen van Hans en de stand is 0-1 voor Mark en Roelof. De volgende mėne neemt Mark de but mee naar achteren en staat het 0-4 de volgende mene wordt het 0-6 .

Door goed plaatsen van Hans worden de eerste punten gepakt en wordt de stand 2-6. Als de mėne hierna Mark mist met schieten en Johan 2 carreaux schiet is de stand met 7-6 in het voordeel van Hans en Johan. Dan lopen ze uit van 9-6 naar 10-6 en 11-6, Roelof en Mark laten het er niet bij zitten en pakken een punt 11-7 en mogen de but uitgooien. Ze nemen een tactische beslissing en kiezen een ander terrein. Het lijkt erop dat het werkt want ze pakken 3 punten in een mėne. Het staat 11-10 en de spanning is weer helemaal terug. Mark gooit met zijn laatste bal een schitterende biberon. Johan schiet een carreaux waarbij het butje iets verplaatst wordt. Hans gooit dan een biberon 13-10. Zo maakt hij een einde aan een fascinerende finale waar het aanwezige publiek erg van genoten heeft.

 

A. Poule

1e       Johan Munsterman en Hans Timmermans

2e       Roelof v.d. Ploeg en Mark Norder

 

A.   Complementair

1e       Frans Jan Hengst en Gretha Hoekstra

2e       Cor van Kollenburg en Ruud Warmerdam

 

A.   Poule

1e       Gerrit Hiemstra en Klaas de Jong

2e       Cees Minnema en Cristian Grimberg

 

B.   Complementair

1e       Harry Kamp en Reitze v.d. Veen

2e       Annemarie Rietman en Ben Kistjes

 

 

 

 

Document acties