bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Johan Munsterman wint met Mark Norder doubletten kampioenschap Boulegoed

Johan Munsterman wint met Mark Norder doubletten kampioenschap Boulegoed

Maar liefst 16 doubletten hadden zich aangemeld voor het kampioenschap. Het team van Johan en Mark behoorde tot de favorieten. Ze kwamen als beste team uit de voorrondes met alle drie gewonnen partijen met een saldo van + 25.

Johan Munsterman wint met Mark Norder doubletten kampioenschap Boulegoed

van L. naar R. Johan Munsterman, Mark Norder en Pim Vrolijk

Johan Munsterman wint met Mark Norder doubletten kampioenschap Boulegoed

Frans Jan Hengst met Gretha Hoekstra 3 winst en + 21. Ook behaalden Zoran Djukanovic en Claude Llamas 3 keer een overwinning met een saldo van + 9. Om de finale te bereiken versloegen Johan en Mark eerst Klaas de Jong met Harry Kamp met maar liefst met 13 - 0 en in de halve finale rekenden ze met dezelfde cijfers af tegen Jan Wolff en Julia van der Veen. Ook Claude en Zoran versloegen hun tegenstanders met 13 - 0 dit waren Siep Hoekstra en Siep Roukema. De halve finale tegen Roelof van der Ploeg met Dirk de Boer was van een ander kaliber en het werd na een spannende partij 13 - 8.

 

 

De Finale

 

Het begon met een 1 - 0 voorsprong voor Mark en Johan. Daarna een mène door goed te plaatsen werd de voorsprong 4 - 0. Dan plaatst Zoran een mooie bal en met nog 4 boules over pakken ze 2 punten en staat het 4 - 2. Dan schiet Johan raak na een paar missers van Mark en wordt de voorsprong vergroot naar 6 - 2. Hierna brengt Johan het butje bij de boules van de tegenstander en komen ze op twee punten te liggen. Dan snoept Mark er een punt af 6 - 3. Als Mark met zijn laatste bal die van de tegenstander dubbelt krijgen Zoran en Claude met nog 5 boules er geen punt vanaf maar twee tegen 8 - 3. Beide teams gingen deze mène wisselen van hun disciplines dus het schieten en plaatsen. Door goed te plaatsen van Mark weer drie punten 11-3 en de strijd lijkt gestreden. Echter Claude en Zoran geven zich niet zomaar gewonnen. Na een mooi geplaatste bal van Mark en twee mooie schoten van Zoran is de stand ineens 11 - 7 en is het weer een spannende wedstrijd. Dan een mène van over en weer mooi schieten en plaatsen, plaatst Zoran een mooie bal en de stand is 11 – 8. Hierna wordt het 11 – 9. Dan nog een punt wat de stand op 11 - 10 brengt. Als Zoran dan een mooi geplaatste bal van Johan wegschiet en Mark de boules prachtig plaatst die niet verbeterd worden pakken ze drie punten en het kampioenschap is binnen voor Mark en Johan.

 

De finale in de B- poule ging tussen Klaas (Kikkert) Tichelaar met Annemarie Rietman en de Bargemeester (Reitze van der Veen en de Loco Bargemeester Folly Berends. De Bargemeesters hadden het duidelijk te druk gehad want er werd met 13- 10 verloren en gingen met lege handen naar huis.

 

De wisseltrofee werd uitgereikt door De voorzitter van Boulegoed Pim Vrolijk. Dit betekende het einde van een mooi toernooi met verschillende debutanten die voortreffelijk voor de dag kwamen.

 

 

Winnaars A-poule

 

1e Mark Norder met Johan Munsterman

 

2e Zoran Djukanovic met Claude Llamas

 

 

Winnaars B-poule

 

1e Klaas Tichelaar en Annemarie Rietman

 

 

Document acties