bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Kees Koogje en Martin Bakker winnaars Walle Geertsje toernooi

Kees Koogje en Martin Bakker winnaars Walle Geertsje toernooi

Afgelopen zondag 1 september wisten Kees Koogje en Martin Bakker, na een spannende en bijzonder tactisch gespeelde finale Mark Norder en Romulo van Stockum met 13-9 te verslaan. Een leuke bijkomstigheid is dat Mark en Martin voor Le Biberon uit Leeuwarden spelen en Kees en Romulo voor P.U.K uit Haarlem

Kees Koogje en Martin Bakker winnaars Walle Geertsje toernooi

Op de foto van links naar rechts Martin Bakker, Romulo v. Stockum Mark Norder en Kees Koogje

Kees Koogje en Martin Bakker winnaars Walle Geertsje toernooi

Onder het aanzien van meer dan 50 toeschouwers pakten Bakker en Koogje de eerste 2 punten maar de volgende mène was het alweer gelijk 2-2 mede door goed tireren van de pas 16 jarige Romulo van Stockum.  Hij werd overigens vorig jaar op het onderdeel tireren Nederlands kampioen. Weer kwamen Martin en Kees op voorsprong 3-2 hierna een mène van 5 punten en was het 8-2, daarna 8-3 en 8-4 en kropen Mark en Romulo ietsje dichter bij maar ze lieten er geen gras over groeien en pakten ook 5 punten in een mène dus voor het eerst op voorsprong 8-9. Na het ruilen van schieten en plaatsen tussen Kees en Martin kwam Kees Koogje op stoom en kwamen ze weer op voorsprong 10-9, hierna zo bleek achteraf dat de laatste mène gespeeld zou worden. Mark probeerde de but eruit te schieten maar deze bleef net voor de uitlijn liggen en met groot balvoordeel maakten Kees en Martin een einde aan deze schitterende finale.

 

Het beste doublette van Boulegoed wist een voortreffelijke 3e plaats te behalen te weten Klaas de Jong en Duco Broersma. Ze versloegen achtereenvolgens het mix team Conijn en Heyman met 13-11, daarna hun clubgenoten Siep en Froukje Hoekstra met maar liefst 13-4. Om in de prijzen te vallen moesten Duco en Klaas de J. tegen Coby en Gerard Zijlstra, spelend voor Hattum petanqe. Gerard won 2 jaar terug met Mark Norder het Walle Geertsje toernooi. Na een 8-1 voorsprong kwamen Klaas en Duco met 11-8 achter te staan maar met sterk spel en het publiek dat natuurlijk op de hand van de Harlingers was, werd de strijd beslist in hun voordeel 13-12 een schitterend resultaat.

 

Het Walle Geertsje toernooi had ook dit jaar weer een geweldige catering met gerookte poon, garnalen, zoute haring en gesponsorde schar. Deze schar werd zelf door de sponsor gebakken, de directeur van Uitzendbureau Alinex .

Andere dag sponsoren waren Fryslân Cleaning Service en sauna de Woudfennen te Joure

 

Voorzitter Pim Vrolijk reikte de prijzen rond de klok van half 10 uit, de winnaars ontvingen 350 euro.

De vele positieve geluiden over de goede sfeer en de organisatie van het toernooi werden door hem nog eens aangehaald ook de toezegging van de finalisten om volgend jaar terug weer terug te komen stemde hem tot grote tevredenheid aan het einde van een lange maar mooie dag.

 

Dan de prijswinnaars

A-poule

1.   Martin Bakker – Kees Koogje mix

2.   Romulo van Stockum – Mark Norder mix

3.   Duco Broersma – Klaas de Jong Boulegoed

4.   Loc van Lee – Jos Brunel mix

 

A-complimentair

1. Steven Eleveld – Wouter Hoekstra But 84

2. Lucas Steenhuis – Stroobach Pres le But

3. Akke Visser – Everaarts mix

4. Annemarie Rietman – Tineke Schuit Boulegoed

 

B. poule

1. Dora Ketting – Frans Jan Hengst La Boule au But

2. Roelof v.d. Ploeg – Klaas Tichelaar Boulegoed

3. Riekele Land – Margrieth de Vries Boskeboulers

4. Jan Wolff – Reitze v.d. Veen Boulegoed

 

B-complementair

1. Sluiter – Boekema La Boule au But

2. Jessica Stuiver – Trudy Burema Pres le But

3. Lubbert v.d. Bosch – Maarten v.d. Meer mix

4. Peter Rozenhart – Fred Dijkstra Les milles Illes

 

 

Op de foto van links naar rechts Martin Bakker, Romulo v. Stockum Mark Norder en Kees Koogje
Document acties