bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Kees Koogje wint met Loc van Lee het Walle Geertsje toernooi 2017 bij J.B.V. Boulegoed

Kees Koogje wint met Loc van Lee het Walle Geertsje toernooi 2017 bij J.B.V. Boulegoed

Voor het eerst sinds vijf jaar waren er weer 52 teams die deelnamen aan het Walle Geertsje toernooi. Dat er voor iedere deelnemer aan het toernooi een gratis gerookte poon en gerookte schol door Boulegoed werd aangeboden zal hieraan bijgedragen hebben. Ook de verse garnalen en zoute haringen zijn altijd erg in trek bij de boulers.

Kees Koogje wint met Loc van Lee het Walle Geertsje toernooi 2017 bij J.B.V. Boulegoed

v.l.n.r. Wouter Hoekstra, Cees Minnema, Kees Koogje en Loc van Lee. de finalisten van het Walle Geertsje toernooi

Kees Koogje wint met Loc van Lee het Walle Geertsje toernooi 2017 bij J.B.V. Boulegoed

De deelnemers kwamen uit alle windstreken van het land en ook een team uit Duitsland.

 

Vele toppers hadden zich aangemeld o.a. ook de winnaars van 2016, Wouter Hoekstra met Cees Minnema. Ze konden de titel weer bemachtigen want de finale werd weer bereikt. Dit na een tumultueuze halve finale tegen Coby en Gerard Zijlstra. Het echtpaar Zijlstra werd echter met 13- 11 verslagen. De andere halve finale ging tussen Martin Bakker met Rik Moorlag tegen Kees Koogje met Loc van Lee wat ook net als de andere halve finale een waardige finale had kunnen zijn. Het werd 13-11 voor Kees en Lokkie. Dat Kees en Loc naar de winst en de 350 euro afstevenden deed al snel blijken. Cees en Wouter pakten eerst een 1-0 voorsprong in de eerste mène doordat Cees 3 maal raak schoot. De volgende mène gooien Wouter en Cees 4 mindere ballen. Dan schiet Kees twee boules weg van de tegenstander, maar met een biberon van Loc komt de stand op 1-4. Hierna volgt er een mène waar van alles gebeurd maar het levert maar 1 punt op en het wordt 1-5. De volgende mène een mindere boule van Loc en als Wouter mooi bij het butje komt komt de tireur-machine Kees Koogje op gang en weer kunnen ze er twee punten bijschrijven 1-7. Ze lijken niet te stoppen. Weer worden er maar liefst 3 punten toegevoegd 1-10. De volgende mène, zoals Kees zijn laatste boule verwoorde, was zijn schot een ongelukkige klos en gingen er twee punten naar Wouter en Cees 3-10. Komt er dan toch nog een verrassing?? Er volgen twee prachtige mènes met mooie geplaatste boules, carreauxs, beide teams pakken een punt uit een mène en het staat 4-11.

 

De laatste mène is het weer Kees Koogje die zich laat gelden en schiet de partij uit en is de Walle Geertsje trofee dik en dik verdiend door Loc van Lee en Kees Koogje.

 

Maar liefst 10 teams behaalden de volle winst in de voorrondes waaronder, 1 team van Boulegoed, een geweldig resultaat voor Giny Wolberts en Ido Homminga. Ze behaalden in de A- Complementair de 4e prijs. Reitze van der Veen met Jan Wolff wisten in deze poule de finale te behalen maar moesten het onderspit delven tegen Chris Bos met Laurent Niechcial met 13-10. Maar wel het team met het beste resultaat van Boulegoed proficiat voor deze mannen!!

 

De finale in de B- Poule werd gespeeld door twee teams van Boulegoed te weten Jan (Por) van der Heide met Anna Lichtendahl tegen Klaas de Jong met Duco Broersma. Het werd een 13-12 overwinning voor de Boys maar beide teams waren het erover eens dat een gelijkspel het beste zou zijn geweest. En nog is de koek niet op voor de leden van Boulegoed want Ben Kisjes met Siep Hoekstra wisten de finale van de B- Complementair te winnen met 13-9 tegen Rinze Nieuwsma met Kees Wieling.

 

In de C- Poule streden vier teams om de laatste prijs. In een spannende strijd wisten Aede Dijkstra met Warner Stienstra van Boulegoed op saldo de C- Poule te winnen. Een prima resultaat voor deze nieuwe leden.

 

Het Walle Geertsje toernooi kende sinds vele jaren weer een internationaal karakter door deelname van Monika Taeger en Dieter Ahlers van die Oldenbouler Petanqur Club uit Oldenburg (Duitsland). Dat ze het naar de zin hebben gehad blijkt uit het feit dat ze toegezegd hebben, net als heel veel andere boulers volgend jaar weer terug te komen.

 

 

A Poule

 

1e prijs

 Kees Koogje Midi Delft

 Loc van Lee Boulegoed Harlingen

 

2e prijs

 

Kees Minnema Le Biberon Leeuwarden

Wouter Hoekstra Boule au But Sneek

 

3e prijs

 

Martin Bakker Le biberon Leeuwarden

Rik Moorlag But 84 Steenwijk

 

4e prijs

 

Coby Zijlstra de But 84 Steenwijk

Gerard Zijlstra de But 84 Steenwijk

 

 

A complementair

 

1e prijs

 

Chris Bos Petanque Union Kennemerland

Laurent Niechcial Ca Roule Heerhugowaard

 

2e prijs

 

Reitze v.d. Veen Boulegoed Harlingen

Jan Wolff Boulegoed Harlingen

 

3e prijs

 

Sandra de Waal Ca Roule Heerhugowaard

Charles van Maris Les Miles Iles Zuid Scharwoude

 

4e prijs

 

Ginie Wolberts Boulegoed Harlingen

Ido Homminga Boulegoed Harlingen

 

 

B poule

 

1e prijs

 

Klaas de Jong Boulegoed Harlingen

Duco Broersma Boulegoed Harlingen

 

2e prijs

 

Jan v.d. Heide Boulegoed Harlingen

Anna Lichtendahl boulegoed Harlingen

 

3e prijs

 

Tinie Bergen Purmerboules Purmerend

Piet Bergen Purmerboules Purmerend

 

4e prijs

 

Peter Kool Ca Roule Heerhugowaard

Lia Hagenaars Ca Roule Heerhugowaard

 

 

B complentair

 

1e prijs

 

Ben Kisjes Boulegoed Harlingen

Siep Hoekstra Boulegoed Harlingen

 

2e prijs

 

Rinze Nieuwsma Boule au But Sneek

Kees Wieling Boule au But Sneek

 

3e prijs

 

Richard de Jong Les Miles Iles Zuid Scharwoude

Gery Buis Les Miles Iles Zuid Scharwoude

 

4e prijs

 

Gerard de Waal Ca Roule Heerhugowaard

Nel de Waal Ca Roule Heerhugowaard

 

 

C poule winnaars

 

Aede Dijkstra Boulegoed Harlingen

Warner Stienstra Boulegoed Harlingen

 

 

 

 

 

 

 

Document acties