bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Marcel ter Slaa wint met Martin Bakker het Open Harlinger Boulodrome toernooi

Marcel ter Slaa wint met Martin Bakker het Open Harlinger Boulodrome toernooi

Afgelopen zaterdag streden 16 teams om het Open Harlinger Boulodrome toernooi op hun naam te schrijven. Het was een sterk bezet toernooi met acht teams van Boulegoed. De andere deelnemers kwamen o.a. uit Groningen, Leeuwarden, Steenwijk en Sneek.

Marcel ter Slaa wint met Martin Bakker het Open Harlinger Boulodrome toernooi

Dat de belangstelling groot is om bij Boulegoed te komen spelen blijkt uit het Stienen man toernooi dat op 12 maart nu al weer vol zit. De finale werd een Leeuwarders onderonsje tussen de twee teams van Le Biberon bestaande uit Marcel ter Slaa met Martin Bakker tegen Elly Prins met Sake Dijkstra. Martin en Martin bereikten de finale door Reitze van der Veen en Harry Kamp van Boulegoed met 13-9 te verslaan, en in de halve finale hun clubgenoten Cees Minnema met Cor van Kollenburg met 13-0 af te drogen. Sake en Elly wonnen eerst van Cor Draaisma en Ginie Wolberts met 13-6 en daarna tegen Claude Llamas met Zoran Djukanovic in een thriller met 13-12.

 

De Finale.

Door het goed plaatsen van Elly komen Elly en Sake op 3-0 na de eerste mene. Als Martin in de 2e mene dan ook nog eens twee keer mis schiet is de stand 5-0. Dan lijkt er een verrassing aan te komen want Macel plaatst zijn boules ver achter de but en de stand is 7-0. Maar de M en M’s komen terug. Ze pakken 2 punten en daarna maar liefst een 5 punter door goed te plaatsen en te schieten en de stand is gelijk 7-7. Door een mooie biberon van Sake komen ze op 8-7. Het is een schitterende finale, dan word het 8-8. Hierna begint het te lopen bij Marcel en Martin en het word 8-10 dan nog 3 punten in de laatste mène en de overwinning is een feit.

 

A-poule

1e Martin Bakker - Marcel ter Slaa Le Biberon Leeuwarden

2e Elly Prins - Sake Dijkstra  Le Biberon Leeuwarden

 

A-Complementair

1e Frans - Jan Hengst - Gretha Hoekstra Boulegoed

2e Coby Zijlstra De But 84 Steenwijk en Julia v. d. Veen Boulegoed

 

B poule

1e Duco Broersma Boulegoed - Jan v Aalderen La Boule au But Sneek

2e Bertus Westerveen - Rino Serra La Boule au But Sneek

 

A-Complementair

1e Klaas Tichelaar - Jan Groos Boulegoed

2e Ido Homminga - Jan-Willem v. Veenendaal Boulegoed.

Document acties