bg1

 

 
U bent hier: Home Nieuws Mark Norder en Gerrit Hiemstra winnen doublette kampioenschap Boulegoed

Mark Norder en Gerrit Hiemstra winnen doublette kampioenschap Boulegoed

Zondag 22 december wisten Mark Norder en Gerrit Hiemstra het goed bezette doublette kampioenschap op hun naam te schrijven. Mark en Gerrit hadden slechts 6 punten tegen in de 3 voorgelootte partijen. Er waren nog 3 teams die de volle winst pakten te weten Cor en Juul Draaisma 3 winst + 20 net als Reitze vd Veen en Jan Wolff, de kampioenen van vorig jaar. Frans Jan Hengst en Gretha Hoekstra hadden 3 winst +11.

Mark Norder en Gerrit Hiemstra winnen doublette kampioenschap Boulegoed

De winnaars Mark Norder en Gerrit Hiemstra

Mark Norder en Gerrit Hiemstra winnen doublette kampioenschap Boulegoed

 

Maar liefst 17 doublettes hadden zich voor dit kampioenschap aangemeld er kwamen 8 teams in de finale poule en de rest in het troosttoernooi.

 

De kwartfinales:

Gerrit en Mark moesten tegen Cees Stam en Jan Groos die sterk begonnen maar na een tactische wissel van de latere kampioenen werd het een ruime 13-4 overwinning.

Reitze en Jan Wolff speelden tegen Johan en Tinie Munsterman en hadden over geluk niet te klagen en de 13-4 winst was iets teveel van het goede.

Cor en Juul hadden weinig in te brengen tegen Folly Berends en Zoran Djukanovic, uitslag 13-2.

Dan voorzitter Pim Vrolijk met (gelukkig hij was er weer) Folkert de Graaf tegen de titel verdedigers Frans-Jan en Gretha. De blessure van Gretha werkte niet mee aan een goed resultaat en een 13-3 nederlaag was het gevolg.

De halve finales:

Reitze en Jan W. begonnen ijzersterk tegen Mark en Gerrit maar door op een andere plaats te gaan spelen had Reitze steeds meer moeite om zijn goede vorm vast te houden en Jan niet altijd gelukkig was met tireren. Mark en Gerrit gingen steeds beter spelen en was de 13-6 overwinning een feit en de finale bereikt.

Folly met Zoran tegen Pim en Folkert leek op papier een kraker te worden maar niets was minder waar een klinkende 13-3 overwinnig voor het gelegenheids doublette Folly en Zoran.

 

De finale:

Het begon met een 3-0 voorsprong voor Gerrit en Mark daarna pakken Folly en Zoran een punt en in de volgende mène maar liefst 3 en staan ze voor met 4-3. Dan gaat de trukendoos open bij Zoran maar de tegenstanders gaan hier goed mee om en brengen de stand op 4-4. De volgende mène word er flink uitgehaald en schiet Mark 2 blijvers en door een 5 punter staat het 9-4. De spanning komt terug in de partij 9-6 dan 10-6 en nog is het niet afgelopen 10-7. Mark en Gerrit houden de regie in handen en pakken weer een punt 11-7. De laatste 2 punten worden binnengehaald door een prachtig schot van Mark 13-7 en het doublette kampioenschap is binnen.

 

Uitslag,

1e  Mark Norder _ Gerrit Hiemstra

2e  Zoran Djukanovic _ Folly Berends

 

Troost toernooi

1e  Heimen Kieft _ Andre Arnold

2e  Bouke vd Ploeg_ Jellie vd Ploeg

 

 

Document acties